Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавни моменти със златните гласове на БНР

Снимка: Ани Петрова

В месеца, в който БНР разказва за големите събития, отразени от 50-годишната ни програма, за ключовите промени и емблематичните хора, ще чуете и моменти, които навярно ще ви накарат да се усмихнете. Радиопроизводството е толкова сериозна работа, че всъщност понякога чак е смешна.

В прикачения звуков файл Лора Търколева припомня златните и обичани гласове от далечното и не чак толкова далечно минало, които са ни разсмивали до сълзи - хем нарочно, хем неволно. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

2024 г. и преизпълнената петилетка на "Изотопия"

Със скоростта на светлината 5 години отлетяха от лятното начало на "Изотопия" по "Хоризонт" през 2019-а . Предаване, замислено като пространство за младите по ЕГН и дух , за хората с оригинални идеи и любопитни истории, по-скоро особняци, понякога изумителни, но винаги с потенциал да ни разчувстват, замислят, вдъхновят...

публикувано на 19.08.24 в 14:57
Кулата Снежанка

Кулата Снежанка, Музеят на родопския карст и църквата в Пампорово - символи и дух

Да се издигнеш над земята и да погледнеш над върховете, така както само птиците го могат. Това е усещането, когато се качим на телевизионната кула Снежанк а. Тя е построена на най-високия едноименен връх в Пампорово 1926 метра . Църквата "Успение на Пресвета Богородица"  е своеобразен духовен център на Пампорово. Построена е изцяло с..

публикувано на 19.08.24 в 14:33
Пампорово

100-годишният скиор Иван Раев от Чепеларе - живата история за Пампорово

Богатството на туризма са и личностите, които работят за него. Иван Раев - първият ски учител в Смолянско е бил управител на Пампорово , когато в комплекса са били построени само четири хотела. От една песен за Пампорово научаваме, че имената им са били "Еделвайс“, "Синчец", "Ехо" и "Малина". Имало е и Военен почивен дом. 100-годишният скиор..

публикувано на 19.08.24 в 13:50
Пампорово

Как Пампора - Райчо Белев и неговият керван дават името на известния курорт

Пампорово е пълно с туристи , особено в почивните дни. Обичайно продължителността на престоя е дълъг уикенд около 3- 4 дни , една седмица или 10-на дни. Според почиващите на Пампорово курортът е уникален като природни дадености, възможност за почивка, за забавление и на децата . Хората, които от близкия голям град Пловдив са си купили имот на..

публикувано на 19.08.24 в 10:43

Книгата с рецепти-поеми е в основата на Празника на скромната кухня в Тоскана

В Италия като сценарий от филм на италианския режисьор от Тоскана Леонардо Пиерачони е празникът "Кухнята със скромен произход"  – олицетворение на териториално и национално самоуважение.  За италианците тяхната кухня е нещо свято: тя е майка, родeн кът и национална гордост.  Няма италианец, който да се отрича от някое ястие -  било то..

обновено на 18.08.24 в 22:48

Genre и gender стереотипи и музикалното им преображение

Предаването чуйте в звуковия файл. Изображения: генерирани с Midjourney по описания на Лора Търколева Снимки от "Варненско лято" : Лора Търколева

публикувано на 14.08.24 в 14:22
Град Трявна

Денчо Минев, кмет на Трявна: Градът е съдба и мисия, посещава се предимно от българи!

"Пътувай с Хоризонт" ви посреща на едно различно място - Трявна. Градът е малък, но достатъчно гостоприемен и богат с минало , с история, с талант, майсторлък и дързост, за да провокира гостите си с любов, с изпитание за интелектуалното им любопитство, с изненади и желание да се върнат – независимо дали идват за пръв или за пореден път. Слушайте за..

публикувано на 12.08.24 в 11:30