Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алесандра Галони - първата жена главен редактор на "Ройтерс"

Алесандра Галони
Снимка: Ройтерс

Алесандра Галони ще бъде първата жена, която ще поеме идната седмица поста на  главен редактор на "Ройтерс" в  170-годишна история на агенцията.

Родената в Рим Галони владее четири езика. Тя се присъединява към агенцията през 2013 г. като редактор на бюрото за Южна Европа. 

В продължение на 13 години тя е заемала различни позиции в Wall Street Journal в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, като се специализира в сферата на бизнеса и икономиката.

Галони поема поста от Стивън Дж. Адлер, който се пенсионира.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев: Няма промяна в българската позиция за Украйна

"Няма промяна в българската позиция за Украйна", каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по време на заседанието на европейските лидери в Брюксел. Запитан кои са страните, споменати във вчерашните заключения, а именно, че "военната помощ ще бъде осигурена при пълното зачитане на политиката на сигурност и отбрана на някои страни..

публикувано на 18.04.24 в 16:23

НС прие Националната здравна стратегия

Със 107 гласа "за" от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и един от БСП - Народното събрание прие преработената Национална здравна стратегия до 2030 година, внесена от Министерски съвет.  В нея е предвиден бюджет от над 100 милиарда лева за подобряване здравето на населението.  Националната здравна стратегия очертава конкретните резултати, които трябва..

публикувано на 18.04.24 в 16:13

Пуснаха задържания за поругаване на гроба на патриарх Неофит

Софийският районен съд освободи 37-годишния мъж, който поруга в понеделник вечерта гроба на патриарх Неофит.  3 години затвор грозят задържания за оскверняването на гроба на патриарх Неофит Съдията изтъкна, че поисканата от прокурора мярка "задържането под стража" е твърде тежка за престъплението, за което е обвинен Иво Димитров.  Има..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Ученици представиха проекти на соларни паркове на кариерен форум в София

Кариерен форум за професионално развитие в сектора на възобновяемите енергийни източници обсъди прехода към въглеродно неутрална икономика и подготовката на квалифицирани кадри за ВЕИ-индустрията.  Министерството на образованието настоя политиките да се възлагат на ниво сектор и квалификациите по браншове да се формират с водещата роля на..

публикувано на 18.04.24 в 15:55

Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо

Българите ядат по-малко хляб и кисело мляко, но повече месо, колбаси и плодове. Това сочат данните на Националния статистически институт за потреблението средно на един човек от домакинството на основни храни през 2023 година в сравнение с 2022 година.  Отчетено е и увеличение на консумацията на алкохол и безалкохолни напитки.  Данните за..

публикувано на 18.04.24 в 15:40

Удължава се срокът за вписване в Регистър - тютюн

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец - до 31 май, съобщават от Министерство на земеделието. Целта е да се даде възможност на по-голям брой земеделци да набавят необходимите документи, за да изпълнят законовото изискване и да се впишат в регистъра , като по този начин те ще..

публикувано на 18.04.24 в 15:29
Европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон (в средата), министърът на вътрешните работи Калин Стоянов (вляво) и заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою (вдясно).

Илва Йохансон: Няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти

Няма риск България и Румъния да бъдат залети от вълна от нелегални мигранти, заяви еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон след среща в София с вътрешните министри на двете държави.  Според Йохансон към момента, по оценка на ЕК, няма никакъв риск двете държави да бъдат залети от вълни от нелегални мигранти. Двете държави сътрудничат..

публикувано на 18.04.24 в 15:28