Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Ловеч организира занимания за деца

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч
Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

За поредна година Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч организира интересни занимания за деца.

Всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа се провеждат занимания в Културно-образователния център "Д-р Васил Радославов" в стария квартал "Вароша" в рамките на инициативата "Лятна читалня".

"Имаме деца, които са дошли от чужбина. Забавляваме се, играем, четем и всеки път за нас е хубаво, защото и родителите с голям интерес идват и това означава, че нашата лятна читалня се развива в добра посока. Успяваме да привлечем не само децата, но и техните родители", каза за БНР ръководителят на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека Албена Йончева.

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч     Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

Инициативата "Забавно лято" се организира за 15-та поредна година не само в Ловеч, но и в други населени места на територията на цялата област.

"Има интерес не само, защото се включват деца и техните баби, защото имат нужда през лятото да се забавляват. И това се усеща в тяхното желание, емоции, в техните погледи, усмивките", допълни Йончева.

От 5 години десетокласникът Виктор Николаев е доброволец. Да помага на хората и особено на децата е негова кауза, защото той участва и в много благотворителни инициативи.

"Освен, че ми идва отвътре, харесва ми, когато правим хората щастливи. Усмивката по лицата на децата е нещо незаменимо", каза Виктор Николаев.

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч  Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

За първа година Регионалната библиотека в Ловеч организира и интересен фотоконкурс "Лято на село". Той е за деца в две възрастови групи - за деца от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12-ти клас.

"Интересен е, но в същото време провокативен, защото много деца са изпратени за радост на баба и дядо на село. За да не си играят само с телефоните решихме да ги предизвикамe, защото от нашите спомени най-хубавото е прекарването на лятото при нашите баба и дядо", допълни Албена Йончева.

С получените снимки ще се организира изложба. Снимките можете да изпратите до 15 септември на адреса на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпуснатите 60 милиона лева за сектора авиация не помагат на бранша

Авиационният бранш изпрати до институциите, включително и до президента призив, че е подминат от помощите за Covid-19. Те смятат, че между двете четения на актуализацията на бюджета са били променени условията за финансиране, без това официално да е съгласувано с представители на сектора. От Асоциацията на Българската авиационна индустрия..

публикувано на 23.09.21 в 20:57
Почетният консул на България в Намибия Михаил Михайлов

Михаил Михайлов описва вълнуващи сюжети в трите си книги

Държавният културен институт към Министерството на външните работи представи на 23 септември в литературния клуб "Перото" в НДК   новите книги на почетния консул на България в Намибия Михаил Михайлов. Книгите "Кафява захар", "Лов и любов" и "История на истината" са издания на университетското издателство "Св. Климент Охридски"...

публикувано на 23.09.21 в 19:11

Д-р Виктория Чобанова: Covid-зоните не работят по начина, обявен от МЗ

"Имам информация от това, което споделят доста колеги, а ние обменяме непрекъснато информация какво се случва в различните райони на страната, никой досега не се e похвалил, че има работеща Covid-зона по начина, по който е   обявена от Министерството - да прави прегледи, да назначава изследвания и терапия безплатна на пациентите", каза за..

публикувано на 23.09.21 в 16:47
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: България е управлявана отвън територия

„Смятаме, че, за да има независима България, трябва да има независим държавен глава“, каза за БНР лидерът на партия „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов, който ще се кандидатира за президент заедно с кандидата за вицепрезидент адв. Елена Гунчева. Лидерът на "Възраждане" се кандидатира за президент По думите му президентът Румен Радев..

публикувано на 23.09.21 в 14:36
Проф. Евелина Келбечева

Проф. Евелина Келбечева: Без Москва такъв метеж като Септемврийското въстание нямаше да се случи

Има ли връзка между две исторически събития - 23 септември 1923 година и 9 септември 1944 година – питаме проф. Евелина Келбечева, историк в Американския университет във Благоевград, гост в "Хоризонт до обед". „Естествено, че има пряка връзка с тези две дати. Фактически на 23 септември този метеж е бил заповядан и донякъде спонсориран от Москва. И..

публикувано на 23.09.21 в 12:39

Велислав Радев: Поуките са, че в здравни кризи трябва да се оставят лекарите да си вършат работата

„Направихме три образователни филма на MyCentury,  свързани с ваксините в миналото , като желанието ни не е свързано с това да подтикнем хората да бъдат ваксинирани, а да започне разговор какво е било в миналото и какво е сега“, посочи в „Хоризонт до обед“ Велислав Радев, журналист, работил дълги години във ББС, автор на няколко онлайн..

публикувано на 23.09.21 в 11:48

Йордан Чорбаджийски: За смяната на бандерола научихме от „Държавен вестник“

От 1 януари 2022 година тютюневите изделия и алкохолните напитки ще се продават с нов бандерол . Акцизните стоки с действащите към момента бандероли ще могат да се реализират до изчерпването им, но не по-късно от 31 декември 2022 г. Единичните цени на бандеролите ще се запазят, каквито са до момента. Защо смяната на бандеролите изненадва..

публикувано на 23.09.21 в 10:31