Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърци ще ръководят Лудогорец – Петрокуб

Анастасиос Папапетру
Снимка: АП

Съдийска бригада от Гърция ще ръководи първия мач между Лудогорец и молдовския Петрокуб от плейофа за влизане във футболния турнир Лига Европа, обяви УЕФА.

Главен съдия ще бъде 39-годишният Анастасиос Папапетру.

До момента той не е водил мачове на български отбори нито на клубно, нито на национално ниво, като единствено през 2017 година е бил четвърти съдия на европейската квалификация между Нидерландия и България, завършила с победа с 3:1 за "лалетата".

Помощници на Папапетру ще бъдат Трифон Петропулос и Йорданис Аптосоглу.

Четвърти съдия е Александрос Цакалидис, а за системата за видеоповторения (ВАР) ще отговаря Ангелос Евангелу с помощник Спиридон Зампалас.

Срещата между Лудогорец и Петрокуб е в четвъртък, 22 август от 21:00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Реваншът на стадион "Зимбру", който е на 29 август, е поверен от на германеца Саша Щегеман.

Той вече веднъж е участвал в мач на Лудогорец - като четвърти съдия на двубоя с Интер (2:1) в Милано от 16-финалите в Лига Европа през февруари 2020 година.

Помощници на 39-годишния Щегеман ще бъдат Марко Ахмюлер и Кристоф Гюнш, четвърти съдия е Мартин Петерсен, а със системата ВАР ще оперират Бенямин Бранд и Рийм Хюсеин.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Локо (Сф) и ЦСКА 1948 направиха 0:0

Локо (Сф) и ЦСКА 1948 не се победиха

Отборите на Локомотив София и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от 5-ия кръг на футболното ни първенство. Двубоят започна без опасности пред двете врати в първия четвърт час и едва в 16-ата минута след ъглов удар в полза на гостите от ЦСКА 1948 Радослав Кирилов засече топката и опита изстрел, който обаче бе блокиран от защитата на Локомотив...

публикувано на 18.08.24 в 21:22
Арина Сабаленка

Арина Сабаленка елиминира Ига Швьонтек в Синсинати

Третата поставена Арина Сабаленка (Беларус) елиминира водачката в схемата и в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите УТА 1000. Сабаленка победи Швьонтек с 6:3, 6:3 за час и 49 минути игра в първия полуфинал и достигна за девети път финал в надпревара от..

публикувано на 18.08.24 в 20:40
Филип Кръстев

Филип Кръстев със зрелищен гол при загуба на Цволе

Националът Филип Кръстев вкара зрелищен гол, но отбора му Цволе загуби с 1:5 от Фейенорд в мач от 2-ия кръг на нидерландското футболно първенство. Кръстев изигра пълни 90 минути за Цволе и отбеляза почетното попадение за своя тим в 87-а минута с удар от воле извън наказателното поле. Българският халф получи и жълт картон. Преди това..

публикувано на 18.08.24 в 18:34
Иван Иванов

Иван Иванов загуби финала в София

Иван Иванов претърпя поражение във финала на турнира по тенис K&D Cup 2024 в София с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Международната федерация по тенис ITF се проведе на кортовете на ТК "Диана" в столицата. Участващият с "уайлд кард" 15-годишен българин отстъпи в сблъсъка за титлата пред аржентинеца Франко Риберо..

публикувано на 18.08.24 в 15:15
Монако

Монако започна сезона с победа

С гол на японския полузащитник Такуми Минамино Монако победи с 1:0 новака Сент Етиен в мач от първия кръг на френското футболно първенство. Бившият играч на Ливърпул се разписа в 28-мата минута след подаване на Вандерсон. Седем минути по-рано друг негов гол бе отменен заради засада. През второто полувреме гостите показаха по-добра игра и също вкараха гол..

публикувано на 18.08.24 в 11:23
Милан

Късни голове спасиха Милан от резил на старта в Серия "А"

Вицешампионът на Италия Милан се добра до равенство 2:2 при домакинството си на Торино в мач от първия кръг за сезона в италианското футболно първенство. В продължение на повече от 80 минути "росонерите" бяха напълно надигравани на собствения си стадион "Сан Сиро", но с голове в края на резервите Алваро Мората и Ноа Окафор успяха да стигнат до точката...

публикувано на 18.08.24 в 09:23
Валенсия - Барселона

Барселона с успешен старт при Ханзи Флик

Отборът на Барселона победи с 2:1 като гост Валенсия в среща от първия кръг на испанското футболно първенство. Срещата на "Местая" бе дебют за новия наставник на каталунците Ханзи Флик, като той трябва да благодари на Роберт Левандовски, с когото работи и в Байерн (Мюнхен), че вкара и двата гола за Барселона, с които тимът направи обрат. Валенсия започна..

публикувано на 18.08.24 в 08:58