Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков

Симеон Дянков: Кризата е тежка, но ние се справяме

В момента сме в най-тежката част на дълбока криза, но действията, които предприе правителството дават положителни резултати. Това заяви в предаването "Неделя 150" министърът на финансите Симеон Дянков. Той уточни, че след анализ ще стане ясно кой..

публикувано на 13.12.09 в 09:55

Татяна Дончева: Националният съвет да се събира поне веднъж месечно

БСП има сериозни проблеми и е нужно Националният съвет да се събира поне веднъж месечно с много сериозен дневен ред, който да се обсъжда организирано. Това каза в интервю за предаването “Неделя 150” Татяна Дончева като коментар за отложеното заседание на..

публикувано на 13.12.09 в 09:33

БНБ смята, че лихвите са добри

Никулден е известен и като празник на банкерите, а преди три дни се състоя и среща на министър-председателя с ръководството на БНБ. Както сподели пред "Неделя 150" Иван Искров, обсъждани са били много теми и сред тях една от най-важните за..

публикувано на 06.12.09 в 10:14

Задачи на армията с ограничен бюджет

Министър Николай Младенов говори в предаването "Неделя 150" за проблемите с недостига на финанси за армията през приключващата година. Военният министър каза, че по-сериозен проблем е обезпечаването на нашите военослужещи в Афганистан с малкия..

публикувано на 06.12.09 в 08:42
Академик Никола Съботинов, председател на БАН

Никола Съботинов: Институти, получили ниска еврооценка, ще бъдат закрити

Всички институти на БАН ще бъдат оценени по няколко основни критерии : качество на изследванията, продуктивност, полезност на институтите за обществото и икономиката, преспективност. Това обясни пред "Хоризонт" председателят на академията..

публикувано на 29.11.09 в 11:05

Младен Червеняков: Има психоза в определени министерства

" България вече 20 години страда от дефицит на социална справедливост . Никой не даде отговор как така се приватизираха всички активи на държавата, в бюджета влязоха жалки суми и никой не носи отговорност за това ". Това заяви в предаването..

публикувано на 29.11.09 в 09:42

Петър Василев: Не чакаме 6 хиляди затворници от чужбина

Не знам откъде идва цифрата 6 хиляди затворници , но ми се струва пресилена, така главен комисар Петър Василев , който отговаря за местата за лишаване от свобода коментира новината, че подобен брой наши затворници, излежаващи присъди зад граница, ще се..

публикувано на 29.11.09 в 08:03
Бившият министър на финансите Пламен Орешарски

Пламен Орешарски: И следващата година ще бъде трудна като тази

Следващата година, според бившия финансов министър Пламен орешарски , ще бъде също така трудна като тази . В предаването "Неделя 150" той каза, че това ще бъде като резултат от външните ефекти на икономическата криза. Според него, вероятно..

публикувано на 22.11.09 в 09:53
Министърът на земеделието Мирослав Найденов

Мирослав Найденов: По-високият акциз за алкохола няма да доведе до по-голям приход

Вдигането на акциза за алкохола няма да доведе до по-голям приход, заяви в предаването "Неделя 150" министърът на земеделието Мирослав Найденов. Найденов каза, че през тази година реколтата от грозде е много добра, но заради кризата над 80..

публикувано на 22.11.09 в 09:01

Нона Караджова: Ще се подготвим добре за процеса за софийския боклук

Очаква се след два месеца решението, което е взето от комисарите за наказателната процедура за софийския боклук да се изпрати до Европейския съд. " България има право на защита и процесуалното представителство. Смятаме, че ще се подготвим добре за..

публикувано на 22.11.09 в 08:03
Подкасти от БНР