Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти

"В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти... Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на..

обновено на 01.08.21 в 11:06

Христо Проданов: За отговорно управление е важно да има разписано споразумение

" Пламен Николов е комуникативен и диалогичен човек с добри идеи . Това са първите ми впечатления от него при първата ни среща.  Мажоритарният вот е темата, по която БСП се разминава с ИТН".  Това каза пред БНР  Христо Проданов, зам.-председател..

публикувано на 01.08.21 в 10:20
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: В началото на есента неминуемо ще имаме сериозна Covid вълна

"Неминуемо в началото на есента ще бъдем в началото на сериозна вълна ". За това предупреди пред БНР акад. Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България.  "Нещата у нас са много сериозни и..

публикувано на 01.08.21 в 10:00

Съдия Здравка Калайджиева: Поведението на ВСС подкрепя статуквото

" Поведението на ВСС подкрепя статуквото ".  Това заяви пред БНР съдия Здравка Калайджиева, правозащитник и съдия в ЕСПЧ от 2008 до 2015 година, в коментар на решението на  Висшия съдебен съвет да отхвърли с 12 на 8 гласа като недопустимо внесеното..

публикувано на 25.07.21 в 12:09
Гълъб Донев

Гълъб Донев: Няма да има пенсионер без 12,5% увеличение на пенсията

" Няма да има нито един пенсионер, който да не получи 12,5% увеличение на пенсията. Предложението за преизчисляване на всички пенсии, което сме направили, ще доведе и до нарастване на минималната пенсия с 13,3%. Социалната пенсия за старост..

публикувано на 25.07.21 в 11:36
Атанас Атанасов

Ат. Атанасов: ДПС да няма лостове за влияние, те се израждат в корупция

" Няма да участваме с министри в едно бъдещо правителство на "Има такъв народ".  Това заяви пред БНР Атанас Атанасов, съпредседателят на "Демократична България" и зам.-председател на Народното събрание. Той подчерта като приоритет на ДБ..

публикувано на 25.07.21 в 11:09
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: Трябва устойчивост в държавата, това не минава през трети избори

" Трябва да внесем устойчивост в държавата, а това не минава през нови предсрочни избори " , заяви пред БНР Борислав Гуцанов, депутат от "БСП за България".  Той подчерта, че подкрепата на социалистите към правителство на "Има такъв народ" не може да..

публикувано на 25.07.21 в 10:56
Деница Сачева

Деница Сачева: Програмата на ИТН е неизвестна, загадка е за какво се преговаря

" Предизборната програма на "Има такъв народ" е напълно неизвестна до този момент. За нас остава загадка за какво се преговаря ".  Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика. " Политиките..

публикувано на 25.07.21 в 10:32
Стойчо Кацаров

Стойчо Кацаров: Случаят с "Пирогов" е знак, че здравната реформа не търпи отлагане

" Случаят с "Пирогов" е знак, че реформата на здравната ни система не може да търпи повече отлагане , още повече на фона на предстояща според повечето експерти Covid вълна".  Това заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров...

публикувано на 25.07.21 в 10:05

Червен картон за принципа "няма не искам, няма недей"

"Диалог. ИТН не са свикнали на такъв. Водят политика, все едно водят шоу. Принципът им е "няма не искам, няма недей" . Не знам какво биха постигнали, дори и да успеят да постигнат нещо, то ще бъде временно". Коментарът пред БНР е на Александър Христов,..

публикувано на 18.07.21 в 13:54