Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Исторически факти + комикс истории в "Комунизъм V.2.0"

" Младите хора не се интересуват много от комунизма и затова една от целите на комикса е да постави темата на тяхната маса, да я направи значима. Комиксът няма претенцията да е академичен труд и не изчерпва темата. Целта е по достъпен за младите хора..

публикувано на 07.01.24 в 13:21

Българската култура между успехите и скандалите

Успехите и скандалите в българското изкуство през отиващата си 2023-та година минаха пред погледите на трима министри на културата – на двамата служебни и на настоящия - от редовното правителство с премиер Николай Денков. Драмите в Народния..

публикувано на 17.12.23 в 12:49

Годината на бързи обороти: Сглобка, катарзис и много обрати през 2023

Трудна политическа година с два избора в нея - парламентарни и местни, с много обрати и катарзиси, обвинения и помирения. Година, белязана от скандали . Подарила ни иновацията "сглобка" и за малко да ни поднесе още една – "разглобка". Как се..

публикувано на 17.12.23 в 11:33
Даниел Вълчев, Петьо Цеков и Първан Симеонов

България през 2023-та: Панаир, некоалиция и разединение

Според мен думата на 2023 година е "панаир", а на 2024 г. трябва да бъдат две - култура и образование, посочи Даниел Вълчев. Първан Симеонов смята, че трябва да гледаме напред и да се интересуваме от националната си общност. На Петьо Цеков..

публикувано на 17.12.23 в 13:40
Виктор Стоянов

Виктор Стоянов: Имаме амбиция за дългосрочен план за решаване на проблемите в сектор "Култура"

Ножицата се отваря прекалено много. Заплатите в сферата на културата са на санитарния минимум, а това демотивира и разрушава целия сектор . Това каза пред БНР заместник-министърът на културата Виктор Стоянов и добави, че в областта на музеите и..

публикувано на 10.12.23 в 12:29