Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Димитър Попов: При 30% затворени хотели пак има бой за места по плажа

" Летният сезон е по-добър от миналия, но можеше да е далеч по-добър . Много от мерките за помощ закъсняха времево. Противоепидемичните мерки също са объркващи".  Това каза пред БНР Димитър Попов, представител на туроператорска фирма .  Глад за..

публикувано на 18.07.21 в 12:29

Татяна Дончева: При проектокабинет да се внимава за хора с връзки с ДС

"Правителство, което не стъпва на гласовете на ИТН, е невъзможно. Ако от ИТН се запънат, че няма да подкрепят никого, това ще ни докара до нови избори . Няма как да прехвърлят технически отговорността на който и да е извън ИТН. По-хубаво е следващите..

публикувано на 18.07.21 в 11:43

Проф. Румен Гечев: БСП няма да приеме никакъв диктат

" БСП няма да приеме никакъв диктат - нито на предварително правителство, нито на предварителна програма на правителство, ако не уважат нас и избирателите ни - като се изслуша партньорът, като се видят неговите позиции. Няма как при такъв..

публикувано на 18.07.21 в 11:22
Бойко Рашков

Бойко Рашков: Надявам се Борисов да бъде призоваван за обяснения по още неизяснени случаи

" Целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура . Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони... Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС..

публикувано на 18.07.21 в 10:27
Проф. Пламен Киров

Проф. Пламен Киров: Президентът е в неизгодна ситуация, затова се обърна към партиите

"След първото заседание на парламента президентът Румен Радев трябва да започне консултациите с партиите, преди да връчи първия проучвателен мандат. Няма срок, в който президентът трябва да приключи консултациите и да връчи първия мандат . Радев си..

публикувано на 18.07.21 в 10:01

Стефан Янев: Купуването на гласове е грозно явление, подкопава демокрацията

" Служебният кабинет ще подготви пакет от потенциално добри законодателни промени , който ще бъде предоставен на 46-ия парламент... Очаква се официалното предаване на Националния план за възстановяване да се случи до края на юли ... През..

обновено на 04.07.21 в 18:06
Валя Ахчиева

Валя Ахчиева: Страхуват ли се прокурорите да разследват ефективно купения вот

" Наложително е да се зададе въпрос  - как разследват разследващите . Ситуацията в Гурково е като да плуваш в сярна киселина... Ние осветяваме, но компетентните органи не разследват. През годините са се утвърдили схеми как прокуратурата и полицията да..

обновено на 04.07.21 в 16:03
Руслан Стефанов

Руслан Стефанов: Парите, които купуват гласове - купуват и бездействие

" Липсата на координация и обща стратегия между прокуратурата и МВР по отношение на осигуряване на некупуване на гласове по време на избори е очевидна . Фокусът трябва да бъде върху това откъде идват парите за купуване на гласове". Това каза пред БНР..

публикувано на 04.07.21 в 13:07

Диана Ковачева: Прогнозното потребление създава проблеми

" Цената на топлинната енергия в България е нереалистична , тъй като наредбата не предвижда гъвкав модел за определянето ѝ. Цената на природния газ се променя всеки месец, а е факт, че КЕВР не успява да направи реалистична прогноза. Настоявам наредбата..

обновено на 04.07.21 в 11:40
Сергей Станишев

Сергей Станишев: Ако не модернизираме икономиката, ще затвърдим България на дъното

За първи път Европа има  толкова масиран инструмент, пакет за икономическа подкрепа в тази тежка криза , заяви пред БНР лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Огромен е ресурсът на Европейския съюз от следващото поколение,..

публикувано на 27.06.21 в 13:51