Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Мерки с тежестта на кръчмарски салфетки и кой да опере пешкира

"Имаме две поредни служебни правителства, които можеха да поемат да станат буфера, предприемайки изключително непопулярни мерки , тоест, някой трябваше да опере пешкира. В тази ситуация, но лятото, можеше да се случи всичко това".  Това каза пред БНР..

публикувано на 24.10.21 в 13:07
Росица Матева

Росица Матева: Няма проблем със съхраняването на машините за гласуване

" Няма проблем със съхраняването на машините . Складът се охранява от жандармерията".  В това увери пред БНР Росица Матева,  говорител на Централната избирателна комисия.  ЦИК уведоми премиера за проблем със съхранението на машините за гласуване..

публикувано на 24.10.21 в 12:06

Константин Стаменов: Може да има изкривявания в технологията на изплащане на компенсацията за тока

"Държавата реагира сравнително бързо, но съм далече от мисълта, че компенсацията е достатъчна. Все пак е по-добре от нищо. Не знаем дали през ноември ще са полезни тези 110 лева. Нас ни притеснява технологията на изплащане заради недобросъвестни..

публикувано на 24.10.21 в 11:11

Проф. Николай Денков: Докато не осигурим безопасност в училищата, няма да върнем децата в клас

" След стартиране на учебната година заболевамеостта сред учениците се е увеличила два пъти . През последната седмица имаме до 500 деца на ден, които се разболяват от Covid-19. Това създава риск от хоспитализация и от по-тежки случаи... От две седмици..

публикувано на 24.10.21 в 10:22

Доц. Христо Хинков: Топим се по-бързо от снежна топка през март, общностното чувство на българина е закърняло

"Ситуацията с Covid-19 в България е усложнена заради особеностите на българския народ и заради особеностите, които глобализацията предоставя по отношение на информацията, на фалшивите новини. Това води до затваряне и недоверие от страна на населението...

публикувано на 24.10.21 в 09:49
Николай Павлов

Николай Павлов: Ако "Топлофикация София" не си плаща, ще създаде проблем и на БЕХ

" Високите цени на тока в България не могат да бъдат свързани с цените на газа в България, защото едва от 6 до 8% от електроенергията се произвежда от природен газ ". Това заяви пред БНР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов...

обновено на 17.10.21 в 15:47
Акад. Юлиан Ревалски

Акад. Ревалски: Заради неадекватното заплащане България губи научен потенциал

" БАН е най-голямата и най-ефективната научна организация в България. Ние сме по-малко от 20% от всички учени в страната, а по данни на световните бази от научни данни - произвеждаме около 40% от научната продукция на България".  Това каза академик..

публикувано на 17.10.21 в 12:25
Атанас Пеканов

Пеканов: Ресурсът от Плана за възстановяване е значим, но да не очакваме да ни реши проблемите

" Ресурсът от Плана за възстановяване е значим, но не трябва да се очаква да ни реши всички проблеми. Тези 12,9 млрд. лева са една много малка част от държавния бюджет, а те ще бъдат разделени в 6 години". Това заяви пред БНР служебният вицепремиер по..

публикувано на 17.10.21 в 11:50
Иван Шишков

Иван Шишков: Държавата е възложител на незаконното строителство

" Държавата е възложител на незаконното строителство . ...  Искаме законът да излезе над властта. Властта е била силно смазала закона, той е този който дава или не дава, а не властта. Те искат пари от властта, при положение, че ние нямаме законовите..

публикувано на 17.10.21 в 10:53
Стефан Чайков

Стефан Чайков: Не са изхарчени авансите, дори са върнати близо 120 млн. лева

" Не са изхарчени авансите!   По вече работени обекти са върнати близо 120 млн. лв. от тези аванси . Единственото, което е нужно, е държавата да ускори процедурите, които са необходими за издаване на строителни разрешения на обектите, и те ще бъдат..

публикувано на 17.10.21 в 10:28