Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Атаката на Пеевски вади президента на политическия тепих?

" Атаката на Делян Пеевски иска да извади президента на тепиха, за да го направи обикновен политически играч, който се конкурира с останалите ", коментира пред БНР политологът доц. Огнян Минчев. "Атаката на Пеевски срещу президента има една..

публикувано на 04.02.24 в 12:45
Бойко Ноев

Бойко Ноев: Има в България хора, помагали на руските агенти, които са идвали, тровили и взривявали

От първите взривове в оръжейни складове през 2011 г. до днес, в тези 12 години има над 10 взрива и покушение срещу Емилиян Гебрев, няма резултат по нито едно от разследванията .  Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик..

публикувано на 04.02.24 в 11:54

Проф. Галин Цоков: Влагаме пари в децата на България и искаме те да останат тук

Отпадането на таксите за студенти и докторанти държавна поръчка е национална политика. Влагаме пари в децата на България и искаме те да останат тук. Това заяви пред БНР министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Мярката ще..

публикувано на 04.02.24 в 11:34
Милка Христова

Сагата с изборите в София - съдебни експертизи и търсене на консенсус

" Всичко зависи от резултатите, които ще получим при цялостния преглед на бюлетините . Ако няма такива резултати, които да налагат допълнителни задачи или отваряне на чувалите с бюлетини, което означава ръчно преброяване, ако се намерят и чувалите..

публикувано на 04.02.24 в 11:06
доц. Наталия Киселова

Наталия Киселова: Диана Ковачева е имала политическа подкрепа в Страсбург

Републиканският омбудсман Диана Ковачева е получили политическа подкрепа при избора ѝ за съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Това каза пред БНР доц. Наталия Киселов, преподавател по конституционно право в СУ "Св. Климент..

публикувано на 28.01.24 в 11:50
Цвета Рангелова

Цвета Рангелова: КС е взел решение да отхвърли жалбата ни и да няма референдум за запазване на лева

Имаме категорична информация, че КС е взел решение да бъде отхвърлена жалбата на "Възраждане" срещу решението на Народното събрание от юли 2023 г., с което се отказа провеждането на референдум за запазване на лева . Това каза пред БНР Цвета..

публикувано на 28.01.24 в 10:53
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Има нужда от стратегическа визия за развитие на търговския потенциал на "Булгаргаз"

Не е резонно цените на топлофикация да се повишат с 30% заради по-студения с 3 градуса декември 2023 г., защото цените на природния газ на европейските борси и в България се понижиха значително, въпреки студената зима. Има насищане с газ на..

публикувано на 28.01.24 в 10:46