Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Ива Христова

Проф. Ива Христова: В подножието на Covid-вълната сме, до 1-2 седмици ще имаме 1000 случая дневно

В подножието сме на новата Covid-вълна, никой обаче не може да предвиди колко ще е висока тя. Това каза пред БНР п роф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя потвърди, че наличието на 1 милион напълно..

публикувано на 08.08.21 в 13:16
Веселина Седларска

Веселина Седларска: Тази година рибата се вмириса откъм опашката

„Наблюдаваме нещо много сериозно и тревожно. През 2001 г. Симеон Сакскобургготски взриви двуполюсния партиен модел, онази клатушка-люлка, на която се люлееха СДС и БСП и изглеждаше вечна. В момента Слави Трифонов взривява партийния модел. Ако..

публикувано на 08.08.21 в 12:42
Николай Хаджигенов

Николай Хаджигенов: Политическата криза, с която всички плашат, е нещо хубаво

„Имаме  общо решение в частта да гласуваме всички заедно . Заседанието на парламентарната група е утре следобед. Най-вероятно тогава ще вземем решение и ще го обявим.“ Това каза пред БНР Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на ИБГНИ,..

публикувано на 08.08.21 в 11:54
Стоян Мирчев

Стоян Мирчев: Подкрепата на БСП ще зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ

Още не е взето окончателно решение дали БСП да подкрепи кабинета на ИТН. Това ще се случи в следващите един-два дни и ще зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ . Това обясни  в интервю за БНР Стоян Мирчев от БСП. Според Мирчев от значение ще бъде ще..

публикувано на 08.08.21 в 11:05
Кирил Петков

Кирил Петков след служебния кабинет: Пука ни за България, оставаме в политическия живот

„Аз съм много доволен, че показахме на българския народ, че хора с воля на управленски  постове могат да защитят техните интереси, за сметка на големи магнати, които са свикнали да живеят от държавния бюджет .“ Това каза в интервю за БНР..

публикувано на 08.08.21 в 10:34
Стела Балтова

Стела Балтова: Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм

Туристическият сезон е в разгара си. Курортите по южното ни Черноморие са пълни. Това, че успяхме да възвърнем жизнеспособността на сектора, е много добре, коментира пред БНР служебният министър на туризма Стела Балтова. По неокончателни данни за..

публикувано на 08.08.21 в 09:53

Проф. Анри Кулев: Обещанията винаги ще бъдат обект на ирония

" Винаги ме е блазнела идеята за рисунки, които да обобщават и да поставят по-разширени измислици върху конкретната политическа обстановка. Обещанията са малко тип хайку, вятърът ги пише по небето. Те винаги ще бъдат обект на ирония, усмивки. Но и от..

публикувано на 01.08.21 в 14:04
Проф. Александър Маринов

Проф. Александър Маринов: Правилата в политиката не съществуват случайно

" Правилата в политиката не съществуват случайно . Те са обобщение на дълъг опит - положителен и отрицателен. Дават голяма степен на сигурност, че ако бъдат спазвани, има шанс за постигане на добър резултат".  Това каза пред БНР проф. Александър..

публикувано на 01.08.21 в 13:40

Татяна Дончева: Не желаем авантюрата на група хора, която пее "пред нас са блеснали житата"

" Повишава се оптимизмът за съставяне на правителство повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от пленарната зала, и от думите на представителите на БСП, изпълнени с оптимизъм ... Общото кратно между трите партии на..

публикувано на 01.08.21 в 11:49

Филип Станев: Не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично

" Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин . Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е..

публикувано на 01.08.21 в 11:19