Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Адвокат Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: В България Конституционният съд е побългарен и маргинализиран

В България Конституционният съд е побългарен през собствената му практика и маргинализиран . Това каза пред БНР адвокат Михаил Екимджиев, един от основателите на Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права, и коментира:  " КС,..

публикувано на 21.01.24 в 10:48
Георги Гвоздейков

Чакаме първия медицински хеликоптер на 31 януари

На 31 януари, при добри метеорологични условия, в България ще пристигне първият медицински хеликоптер. Това обяви пред БНР министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. "Вече сме почти на финала тази система да започне да работи и тя..

публикувано на 21.01.24 в 10:42

Доц. Георги Бърдаров: Можем да обърнем тенденцията и да излезем от демографската криза

Можем да обърнем тенденцията и да излезем от демографската криза , заяви пред БНР демографът доц. Георги Бърдаров от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преди няколко месеца той направи тревожни прогнози за демографското състояние в..

публикувано на 14.01.24 в 12:59

Юлиян Попов: Не виждам шанс въглищните централи да функционират след 2030 г.

" Фокусирани сме изцяло върху това, което правим . Имаме много натегната програма. Въпроса за ротацията аз го държа настрана ".  Това заяви пред БНР министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.  Той декларира, че работи много добре с..

публикувано на 14.01.24 в 11:49
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Кабинетът "Габриел" няма да бъде последният, който това мнозинство ще произведе

Това мнозинство може да бъде разрушено само от някой от големите партньори в него . Прогнозата направи пред БНР Димитър Ганев, социолог от Изследователски център "Тренд" и политически анализатор. "Засега не се виждат индикации това..

публикувано на 14.01.24 в 11:48

Настимир Ананиев: ДПС няма да участва в Министерския съвет след ротацията

"Аз съм шокиран, че столетницата БСП влезе в обувките на "Възраждане", продава страх ". Това заяви пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев относно решението за влизане на България в Шенген по въздух и море.  България няма да приема..

публикувано на 14.01.24 в 11:10

Румен Гечев: БСП ще има свои номинации за всички регулатори

От БСП смятаме, че това правителство не трябва да изкара пълен мандат, защото това, което прави сглобката, противоречи на българските интереси . Това каза пред БНР депутатът от БСП проф. Румен Гечев и добиви: " Задачата на БСП е категорично да..

публикувано на 14.01.24 в 10:31
Д-р Николай Брънзалов

Д-р Николай Брънзалов: Изявата на здравния министър беше грешка

  " Изявата на министъра беше грешка от негова страна . Той или просто трябваше да си подаде оставката, или не трябваше да го споделя това, за да изчака времето на ротацията и евентуално да освободи мястото си".  Това мнение изказа пред БНР д-р..

публикувано на 14.01.24 в 10:27