Френското градче Юнгерсайм

Във френското градче Юнгерсайм извозват отпадъците с коне и каруци

Във френското градче Юнгерсайм в Елзас извозват отпадъците с коне и каруци. Наскоро у нас беше прожектиран филмът „Какво чакаме още?“, посветен на този град с 2200 души, който прави много неща, за да намали своя екологичен отпечатък. В..

публикувано на 31.05.21 в 10:07
ОУ

Доброволци ще чистят река Арда от извора до смолянското село Смилян

Доброволци ще чистят река Арда от извора до смолянското село Смилян. Начинанието е част от инициативата на Грийнпис за почистване на водоемите в България "Избери водата". Река Арда е изключително важна както за местните хора, така и за..

публикувано на 28.05.21 в 21:20

Как да се справим с органичния отпадък в градска среда

"Всяка последна сряда от месеца се събираме, за да си споделим опит за нашите трудности, защото все още компостирането е тема табу в градска среда“, разказа в предаването „Преди всички“ Мадлен Зашева от фондация „Корен“ за инициативата..

публикувано на 26.05.21 в 10:32

Обучение за граждански кампании по зелено застъпничество

„В нашето съвремие екологичните проблеми следват един след друг и всеки мислещ човек трябва да може да оценява какво е постигнал до момента и какво да промени, за да бъде ефективен следващия път“, каза в „Хоризонт до обед“ Тома Белев от Асоциацията..

публикувано на 20.05.21 в 11:55

20 заведения в пловдивския квартал "Капана" събират разделно отпадъци

Над 20 заведения в пловдивския квартал "Капана" събират разделно отпадъците си, като така се приобщават към инициативата "Искам да съм полезен… Рециклирай ме!" на Сдружението БГ Бъди активен . Тя ще продължи до края на месец юли, като след..

публикувано на 20.05.21 в 10:27
Гергин Борисов

Гергин Борисов: Моторизацията в София е симптом на проваленото управление

„Моторизацията в София е симптом на проваленото управление. Ние не можем да продължаваме с такова темпо.“ Това коментира в интервю за БНР Гергин Борисов от „Спаси София“. В София има огромен недостиг на нормални пешеходни пространства . Градът..

публикувано на 18.05.21 в 11:16
Резерват „Балтата“ през зимата

Приключи тригодишен проект в резерват „Балтата“ край Албена

Завърши проектът на РИОСВ - Варна за възстановяване и опазване на природното местообитание Поддържан резерват „Балтата“. Резерватът представлява най-северната европейска заливна гора . Разположен е в землището на село Кранево и обхваща най-долното..

публикувано на 18.05.21 в 10:25

Свободата да почиваме на къмпинг

Четвъртото издание на Camping & Caravaning Expo се проведе на 15 и 16 май в София. Любителите на този тип туризъм имаха възможност да разгледат палатки, кемпъри, каравани и къмпинг оборудване, разположени на 4000 кв. м.      Не само у нас,..

публикувано на 17.05.21 в 17:50
Плаж

Проверяват плаж „Смокините-север“

В 13 ч. се очаква да започне проверката на плаж „Смокините-север“. На място ще пристигне екип от Министерството на туризма и Регионалната дирекция за строителен контрол. Проверката е разпоредена заради започналите там строителни дейности по..

публикувано на 17.05.21 в 12:21
Евлоги Бирбочуков и Силвия Атанасова

Страницата „Виртуални пътешествия по света“ - възможност да опознаем живота на други народи

Във Фейсбук страницата „Виртуални пътешествия по света“ Силвия Атанасова и Евлоги Бирбочуков публикуват интересна информация за различни държави. След общо пътуване на двамата до Китай Силвия Атанасова решила да сподели преживяванията..

публикувано на 12.05.21 в 20:09