Проф. Георги Илиев: За въжените линии няма държавен нормативен документ

За въжените линии в момента няма държавен нормативен документ, който да изисква хората, които обслужват въжената линия, да имат съответна правоспособност. Това каза в предаването "Хоризонт до обед" проф. Георги Илиев, ръководител на научно-приложната..

публикувано на 21.01.20 в 13:13
В Пещера настояват за повече яснота за промишленото замърсяване на въздуха.

В Пещера започват подписка за местен референдум

В община Пещера стартира подписка за иницииране на местен референдум, на който да се поиска мнението на местните жители за изграждането на депо за опасни отпадъци. Става дума за депо към инсталацията за изгаряне на промишлени отпадъци към..

публикувано на 20.01.20 в 13:24
Изложението „Зелена седмица

България участва с биопродукти на изложението "Зелена седмица" в Берлин

България участва със свой собствен щанд на най-голямото в света Международно изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица" в Берлин. 19 български фирми ще представят своя продукция на откриващото се днес световно изложение за..

публикувано на 16.01.20 в 10:29

Пламен Вукадинов - "натровен" от красотата на подводния свят

До края на месеца в Националния антропологичен музей в София може да се види фотографската изложба „Подводна зависимост“. Снимките в изложбата са от различни точки на света – освен от България и Гърция, включват и места от Африка и Индонезия. Техен..

публикувано на 15.01.20 в 16:43
Устие на река Велека, което е част от Природен парк „Странджа”

Фондация "Биоразнообразие" прекрати изготвянето на Плана за управление на ПП “Странджа“

Фондация "Биоразнообразие" прекрати изготвянето на Плана за управление на ПП “Странджа“. Това се случва 20 години след обявяването на заданието. Така приключва една дългогодишна сага по писането, преработването и актуализирането на нормативния..

публикувано на 15.01.20 в 11:08
Позицията на Министерството на земеделието е, че процедурата по търсене на обезщетение от 80 милиона лева не трябва да бъде спирана.

"Зелени закони": Щетите от заменките са за милиарди

Представители на „Зелени закони“ и на коалиция „За да остане природа в България“ се срещнаха със земеделската министърка Десислава Танева, за да обсъдят заменките и евентуално тяхно разтрогване. Според редица мнения исканото от държавата..

публикувано на 15.01.20 в 08:28
Димитър Куманов

Еколози питат къде е отишла баластрата от коритото на река Вит

"Проблемите се виждат на място, а не на документ",  каза пред БНР инж. Димитър Куманов от сдружение "Балканка". Той обясни, че са пуснали жалби по случая до главни дирекции "Околна среда", "Транспорт" и "Регионално развитие" в Европейската комисия и..

публикувано на 13.01.20 в 09:19

Данита Заричинова: Управлението на отпадъци е в хаос

Управлението на отпадъци е в хаос, изказа мнение пред БНР Данита Заричинова от Сдружение "За земята". „Зад всичко това стоят едни много сериозни бизнес интереси, които за съжаление са добре подкрепени и от отговорните институции. Със..

публикувано на 09.01.20 в 09:55
Снимката е илюстративна

Телескоп на покрива и нарове за спане - градят зелен учебен център под връх Звездец

Училище с телескоп на покрива и нарове за спане. Сдружение за споделено учене "Ела" изгражда образователен център сред природата под  връх Звездец в Подбалкана.  Като част от програмата на сдружението „Училището има смисъл“  се правят..

публикувано на 06.01.20 в 15:10
Борис Бонев

Борис Бонев: Зеленият билет в София трябва да бъде безплатен

"Експертите отдавна са се съгласили, че в летните месеци предоминантно автомобилите замърсяват въздуха в София, а през зимата - битовото отопление".  Това каза пред БНР общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев и добави, че през зимните месеци и..

публикувано на 03.01.20 в 08:07