Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От септември 2022 година предаването е едночасово и звучи всяка сряда от 15 часа на честота 90 MHz за Кърджали и региона.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 15 до 16 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: https://binar.bg/radio-kardzhali/

Нина Николина с грандиозен концерт - спектакъл в Кърджали

Националното турне „Класика & Традиция“ 2019/2020 г. на Нина Николина с Русенска филхармония ще мине и през Кърджали. На 4-ти ноември звездата на българския фолклор ще се изправи на сцената на Дома на културата заедно с музикантите Калин Вельов..

публикувано на 30.10.19 в 13:52

Графа и компания взривиха публиката в Кърджали (видео+галерия)

Влади Ампов - Графа и неговата група изнесоха невероятен концерт в Кърджали. Повече от два часа, в препълнената зала на театър "Димитър Димов", публиката не спря да аплодира перфектното шоу на Влади, Борислав Бояджиев - Борче, Венци Трифонов и Мирослав..

публикувано на 10.10.19 в 15:23

Влади Ампов - Графа: Благодаря на феновете от Кърджали!

"Много ме радва, че Кърджали е първият град в който е напълно разпродаден концерта, който е част от турнето ми." - това заяви специално за Радио Кърджали Влади Ампов - Графа и допълни: "Благодаря на всички фенове от този град. За концерта ми в Смолян са..

публикувано на 03.10.19 в 17:04

На 2 октомври в "Хоризонти" очаквайте:

Влади Ампов - Графа ще пее в Смолян на 8-ми и в Кърджали на 9-ти октомври. Очаквайте интервюто, дадено от певеца, специално за радио Кърджали. На 8-ми октомври в "града на Орфей" гостува единствения вентролог в България - Димитър Иванов. Какво е..

публикувано на 01.10.19 в 17:53

На 25 септември в "Хоризонти" очаквайте:

Кристиян Желев за участието на октет "Пловдив" на "Хасково джаз". Археолози от Националния исторически музей откриха мощен духовен център при разкопки на късноантична и средновековна крепост в местността „Балък Дере" край ивайловградското село Хухла...

публикувано на 24.09.19 в 17:50

Гълъб Бочуков: Работата с известни актьори дава самочувствие на нашата трупа

В понеделник театърът в Кърджали представи първата си премиера за новия сезон. "Перфектната сватба" от Робин Хоудън е комедия на ситуациите, комедия на недоразуменията, която е изключително актуална в наши дни. За реализацията на пиесата режисьорът  Владлен..

публикувано на 18.09.19 в 16:46
Александър Кадиев и Тончо Токмакчиев

В първото издание на "Хоризонти" за новия сезон очаквайте:

За премиерата на театър "Димитър Димов" и новия творчески сезон ще чуете интервю с директора на театрално-музикалния център - Гълъб Бочуков. В понеделник започва 23-тото издание на "Хасково джаз". Какво да очакваме от фестивала - редакторът Валентина..

публикувано на 17.09.19 в 14:57

Фреди Меркюри оживява във филм, вдъхновен от хореографа Морис Бежар

"Ballet for Life" е уникална колаборация между 3 културни бранда: Queen, Версаче и визуалния хореограф Морис Бежар, празнуваща живота и таланта на легендарния певец Фреди Меркюри и главния танцьор на балета на Морис Бежар - Джордж Дон , които..

публикувано на 28.08.19 в 16:02

Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско влизат в кината на 9-ти октомври

Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско влизат в кината на 9-ти октомври с концертния филм S&M² , по повод 20-годшнината от издаването на оригиналния концертен албум S&M ( Symphony & Metallica ) . Оригиналният..

публикувано на 04.08.19 в 13:08

Михаела Филевa тръгва на национално турне

След успеха на първия си самостоятелен концерт пред 4-хилядната публика в зала 1 на НДК, Михаела Филева ще зарадва феновете си в страната с турне в четири български града - 19-ти септември – Летен театър, Пловдив, 17-ти октомври – зала „Яворов“,..

публикувано на 02.07.19 в 11:59