Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар в Кърджали и региона. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.

На 25 септември в "Хоризонти" очаквайте:

Кристиян Желев за участието на октет "Пловдив" на "Хасково джаз". Археолози от Националния исторически музей откриха мощен духовен център при разкопки на късноантична и средновековна крепост в местността „Балък Дере" край ивайловградското село Хухла...

публикувано на 24.09.19 в 17:50

Гълъб Бочуков: Работата с известни актьори дава самочувствие на нашата трупа

В понеделник театърът в Кърджали представи първата си премиера за новия сезон. "Перфектната сватба" от Робин Хоудън е комедия на ситуациите, комедия на недоразуменията, която е изключително актуална в наши дни. За реализацията на пиесата режисьорът  Владлен..

публикувано на 18.09.19 в 16:46
Александър Кадиев и Тончо Токмакчиев

В първото издание на "Хоризонти" за новия сезон очаквайте:

За премиерата на театър "Димитър Димов" и новия творчески сезон ще чуете интервю с директора на театрално-музикалния център - Гълъб Бочуков. В понеделник започва 23-тото издание на "Хасково джаз". Какво да очакваме от фестивала - редакторът Валентина..

публикувано на 17.09.19 в 14:57

Фреди Меркюри оживява във филм, вдъхновен от хореографа Морис Бежар

"Ballet for Life" е уникална колаборация между 3 културни бранда: Queen, Версаче и визуалния хореограф Морис Бежар, празнуваща живота и таланта на легендарния певец Фреди Меркюри и главния танцьор на балета на Морис Бежар - Джордж Дон , които..

публикувано на 28.08.19 в 16:02

Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско влизат в кината на 9-ти октомври

Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско влизат в кината на 9-ти октомври с концертния филм S&M² , по повод 20-годшнината от издаването на оригиналния концертен албум S&M ( Symphony & Metallica ) . Оригиналният..

публикувано на 04.08.19 в 13:08

Михаела Филевa тръгва на национално турне

След успеха на първия си самостоятелен концерт пред 4-хилядната публика в зала 1 на НДК, Михаела Филева ще зарадва феновете си в страната с турне в четири български града - 19-ти септември – Летен театър, Пловдив, 17-ти октомври – зала „Яворов“,..

публикувано на 02.07.19 в 11:59

Новaта версия на филма “Цар Лъв” влиза величествено в кината на 19-ти юли

Дисни представя новия игрален филм “Цар Лъв”, режисиран от Джон Фавро, който отвежда  героите от сагата до големия екран по един съвсем нов начин. Новият филм, както и оригиналната версия от 1994 г., включва незабравима музика на носителя на Оскар..

публикувано на 02.07.19 в 11:36

И тази година ще има "Джулай" на брега на язовир Кърджали

За четвърта поредна година край бреговете на язовир Кърджали ще се проведе "Джулай морнинг фест". В нощния концерт ще се включат групите "Olden Beat" от Кърджали, пловдивските банди "Докторите", "The Fourtones" и "Rock and Roll Train, както и специалните..

публикувано на 26.06.19 в 13:45

Актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70-годишен юбилей с моноспектакъл

Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70-годишен юбилей и почти половинвековния си творчески път с моноспектакъл. Актьорът ще представи на сцената на Дома на културата българската пиеса "Следствието" на драматурга..

публикувано на 26.06.19 в 13:30

На 26-ти юни в "Хоризонти" очаквайте:

Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70 годишен юбилей и почти половинвековния си творчески път с моно спектакъл. Режисьор на спектакъла е синът на актьора Атанас Атанасов За четвърта поредна година край..

публикувано на 25.06.19 в 19:10