Хоризонти

Предаването за култура и изкуство на 9-тата регионална радио станция на БНР, радио Кърджали, започва своето съществуване на 30 май 2017 година в 11:30 часа, като част от сутрешния блок на радиото. От 1-ви януари 2018 година “Хоризонти” вече звучи, като едночасово предаване за изкуство и култура. На 6-ти март 2019 ефира на предаването нараства и то вече е двучасово и се излъчва всяка сряда от 13 до 15 часа в ефира на радио Кърджали.
От септември 2022 година предаването е едночасово и звучи всяка сряда от 15 часа на честота 90 MHz за Кърджали и региона.
От “Хоризонти” може да научите за предстоящите събития от културния календар. За проблемите и решенията във финансирането на културните индустрии. Всяка седмица интересни събеседници, интервюта и репортажи от най - актуалните арт прояви случващи се в Кърджали, България и по света.
Всичко това очаквайте в “Хоризонти”. Всяка сряда от 15 до 16 часа на вълните на радио Кърджали!
Може да ни слушате и онлайн на адрес: https://binar.bg/radio-kardzhali/

Новaта версия на филма “Цар Лъв” влиза величествено в кината на 19-ти юли

Дисни представя новия игрален филм “Цар Лъв”, режисиран от Джон Фавро, който отвежда  героите от сагата до големия екран по един съвсем нов начин. Новият филм, както и оригиналната версия от 1994 г., включва незабравима музика на носителя на Оскар..

публикувано на 02.07.19 в 11:36

И тази година ще има "Джулай" на брега на язовир Кърджали

За четвърта поредна година край бреговете на язовир Кърджали ще се проведе "Джулай морнинг фест". В нощния концерт ще се включат групите "Olden Beat" от Кърджали, пловдивските банди "Докторите", "The Fourtones" и "Rock and Roll Train, както и специалните..

публикувано на 26.06.19 в 13:45

Актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70-годишен юбилей с моноспектакъл

Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70-годишен юбилей и почти половинвековния си творчески път с моноспектакъл. Актьорът ще представи на сцената на Дома на културата българската пиеса "Следствието" на драматурга..

публикувано на 26.06.19 в 13:30

На 26-ти юни в "Хоризонти" очаквайте:

Доайенът на кърджалийския театър, актьорът Петър Атанасов ще отпразнува своя 70 годишен юбилей и почти половинвековния си творчески път с моно спектакъл. Режисьор на спектакъла е синът на актьора Атанас Атанасов За четвърта поредна година край..

публикувано на 25.06.19 в 19:10

"БОИНГ БОИНГ" няма да се играе на кърджалийска сцена

Кърджалийци няма да могат да се насладят на комедията "БОИНГ БОИНГ". Представлението на Драматично-куклен театър "Иван Радоев", Плевен, по пиесата на Марк Камолети трябваше да бъде   изиграна на наша сцена на 2 юли, но поради заболяване на..

публикувано на 20.06.19 в 11:41

"Нощта на Орфей" - традицията продължава

Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с Б.Т.Р. по време на фестивала "Нощта на Орфей" , организиран от община Момчилград. Участниците в проявата, която се провежда за 13-ти път, успяха да вдигнат градуса на..

публикувано на 19.06.19 в 13:30

Най-обичаното мецосопрано в света Елина Гаранча ще пее в НДК

Оперната певица Елина Гаранча, признатата в цял свят, притежателка  на уникален тембър и чувствен глас, ще пее в зала 1 на НДК на 23 септември. Поканата идва от Софийска филхармония, а концерта на красивото мецосопрано ще дирижира един от най-обичаните..

публикувано на 19.06.19 в 10:43

На 19-ти юни в "Хоризонти" очаквайте:

В събота се проведе 13-тото издание на "Нощта на Орфей". Събитието се организира от община Момчилград край древното светилище на село Татул. Ще чуете подробен репортаж от събитието. На 2 юли ще бъде открито третото издание на инициативата "Театър пред..

публикувано на 18.06.19 в 17:48

Кирил Пецев - In memoriam

Днес в предаването "Хоризонти" отдаваме почит към един артист, приятел и голям човек! Оперетният певец Кирил Пецев напусна този свят на 9 юни т. г. не навършил 61 години. Актьорът изигра множество роли в Оперетния театър на града и даде повече от 30..

публикувано на 12.06.19 в 16:01

На 12-ти юни в "Хоризонти" очаквайте:

След новините в 13 часа на радио Кърджали ще Ви въведа в атмосферата на отминалия Джаз фестивал "Долината на Орфей" - Кърджали 2019. Ще чуете интервюта с певицата Надя Тончева и тромпетистът Мишо Йосифов. Ще Ви предложа и архивни записи на всички участници..

публикувано на 11.06.19 в 17:48