Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Росица Генчева: Радио Кърджали е гордост за нашия град

Идва ред на поздравите за рождения ни ден на радио Кърджали. Както знаем, на всеки рожден ден, се говори за вкусни неща, най-вече за торта, но и за всичко, свързано с апетитната трапеза. Затова нямаше как да не се сетя за топкулинаря Росица..

публикувано на 10.05.20 в 18:18

И...четенето продължава с приказки за сладки сънища

В тези трудни времена, е съвсем естествено да искаме да посегнем към някоя хубава книга или да се приютим в някой спомен - от лято, от радостни моменти с близки хора, от сърдечни срещ и. И още малко ще ни заухае на море, усещаме пясъка под..

публикувано на 05.05.20 в 18:42

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването Вкусен следобед, това е епизодът от 3 май.  Очакват ви два часа с хубава музика, задълбочени разговори на красиви теми и срещи със светли хора. В първата част на п редаването потърсих един наш..

публикувано на 04.05.20 в 18:09

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен Радка Петкова и най-вкусното предаване на радио Кърджали , това е епизодът от 26 април. Време е да се отпуснете, защото и тези два часа ще изпълним с хубави разговори на приятни теми, с аромата на вкусни рецепти и..

обновено на 29.04.20 в 22:04

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед", това е епизодът от 19 април, Великден, празникът на всички празници. Желая ви и вие да възкръснете за нов живот, изпълнен с вяра в доброто, радост и светлина! Както и да сте..

публикувано на 19.04.20 в 20:26

Между два пакета ориз

Какво се случва с нас по време на пандемия, ако имаме приключенски дух. Дали като се крием от нея , пък, не бихме могли да станем изследователи на миналото , а и да подхраним любопитството си, като се вгледаме в това какво пък се е случвало..

публикувано на 14.04.20 в 15:37

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването Вкусен следобед и тази неделя , Цветница. Желая на всички хора с имена на цветя да носят с достойнство името си и да бъдат благословени . А на тези, на които им е тъжно, че няма да могат да..

публикувано на 12.04.20 в 18:38

Салата табуле и пудинг с коприва - две рецепти от пролетната градина

Как да се храним в момента, за да може тялото ни да се опълчи на настинките и грипа? На помощ ни идват зелените листни зеленчуци. Кулинарят Росица Генчева ще ни предложи две рецепти - за пудинг с коприва и за салата табуле, но в неин вариант...

публикувано на 07.04.20 в 14:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" . И в този дъждовен ден, ви предлагам глътка свеж въздух без стрес и умора. Това е епизодът от 5 април. В първата част на предаването, ще отдадем значимото на максимата Светът..

публикувано на 05.04.20 в 19:01

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Днешният епизод е е дновременно полезен и развлекателен, заради кризата, пред която сме изправени и която поставя живота ни на друга предавка. В първата част на предаването..

публикувано на 30.03.20 в 18:09