Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Шантавия до шия и книжни мълчания с Trouble Bakers

Кога, ако не сега му е времето да поживеем на бавни обороти , а това означава да се забавляваме не така шумно и по-скоро интровертно. Сигурно за това се сещам за момичетата от Trouble Bakers, които обединяват любовта си към книгите и..

публикувано на 18.06.20 в 17:18

Мишлето Форки забавлява децата наесен

Най-силните оръжия, които може да имаме по време на криза, са въображението, умението да живеем бавно и търпеливо , да изпитваме удоволствие и да се приспособяваме . По време на кризи и екзистенциални катаклизми са се раждали научни..

публикувано на 16.06.20 в 16:42

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване по радио Кърджали - "Вкусен следобед"! И тази неделя, 14 юни, се насладихме на чудесни вкусотии , книжни предложения и забавни инициативи, за които ни разказват любими наши..

публикувано на 14.06.20 в 18:23

Народната певица Златина Узунова: Силните български гласове са мистерия за специалистите

А сега искам да ви срещна, макар и само чрез телефонен разговор, с народната певица Златина Славова, която освен че е сладкогласна, се оказа и добър кулинар . Наричат я „родопски славей”, посвещават й стихове, а за юбилея й я удостояват с..

публикувано на 09.06.20 в 17:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, отново сте с мен, Радка Петкова и предаването Вкусен следобед по радио Кърджали . Това е предаването от тази неделя, 31 май. Отпуснете се удобно и се подгответе за два часа с релаксиращи теми, мелодии и кулинарни изкушения . В първата част на..

публикувано на 31.05.20 в 18:55

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване в ефира на радио Кърджали, Вкусен следобед, това е епизодът от днес, 24 май . Днес ще ви предложа да отпразнуваме заедно Деня на българската просвета и култура и на славянската..

публикувано на 24.05.20 в 18:38

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" , това е епизодът от тази неделя, 17 май . Желая ви два часа, прекарани хубаво в компанията на радио Кърджали . Първо ще ви разкажа за тазгодишната кампания Да преброим врабчетата,..

публикувано на 19.05.20 в 15:17

Божидар Чолаков, автор и водещ на предаването "Полет над Родопите": Магията на радиото е в гласа

В студиото на радио Кърджали, на предаването "Вкусен следобед" гостува Божидар Чолаков, редактор и водещ на предаването "Полет над Родопите ", за да си поговорим за годишнината на радио Кърджали, за страстта му към фолклора и за още по-вкусни..

публикувано на 11.05.20 в 13:58

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова, това е епизод на предаването Вкусен следобед от 10 май . Дано сте си взели малко глътка свобода след падането на карантината, но все пак ви желая това да става умно и в умерени дози . С две думи, помързелувайте си..

публикувано на 11.05.20 в 13:11

Фронтменът на група "Хоризонт" Валери Славчев: Истински обичаме радиото

Фронтменът на група Хоризонт Валери Славчев , е роден по това време, в което да слушаш радио е модерно. То довява новите гласове в рока и допринася за обогатяване на музикалната култура и вкусове на българските ценители на тази музика ...

публикувано на 10.05.20 в 18:58