Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте от мен, Радка Петкова и най-шареното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед" - след новините в 16 часа!Това е епизодът от 4 октомври. И днес ще си прекарате два смислени часа, с интересни и мили събеседници, с посока и..

публикувано на 05.10.20 в 14:46

Как да си направим домашно песто и салата "Ропотамо"?

Време е да консервираме лятото в буркани , защото скоро то ще изтърколи съвсем и пресните плодове и зеленчуци ще бъдат все по-малко. Сега е времето, в което има в изобилие сезонни зеленчуци - най-вече чушки и домати, както и зелени..

публикувано на 25.09.20 в 12:42

Семейство създаде спасителен остров за уплашени животни

Сигурно си спомняте тази песен на Елтън Джон, в която певецът пее, че се връща на село, където е неговият дом, старият бухал и неговия нов път. Своя дом в малко разградско селце, близо до микроязовир, намери таралежката от Кърджали , спасена от..

публикувано на 25.09.20 в 11:17

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте , Вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване в неделя следобед , което ви отдалечава от стреса, монотонния сив живот и скуката. Освен това в нашия своеобразен радиоресторант, научавате как вкусно да прекарате времето си...

публикувано на 17.08.20 в 18:59

Иван Кацаров, разказвач на кулинарни истории: Тракийската лютеница се прави със зелени домати

А сега нека се отправим на север, към пловдивското село Труд, което е едно от най-големите села в България , само на 5 км от града под тепетата по пътя за Карлово . То, както и всички населени места у нас, пази самобитни рецепти. Иван Кацаров е на 39..

публикувано на 17.08.20 в 13:33

Бирата освен за пиене, става и за готвене! Кюфтенца с бира, локумки и пърленки

И макар че в българската национална кухня бирата не е толкова на почит, колкото виното, има немалко рецепти със златистата напитка, които могат да обогатят нашата трапеза . Всички сме чували за печено пиле на шише, например. Оказва се, че има..

публикувано на 13.08.20 в 14:46

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав слънчев ден, ви казвам аз Радка Петкова от предаването "Вкусен следобед" - пространството, в което се чувстваме удобно и свободно. Това е епизодът от 9 август. Той е малко по-кулинарен, защото сме в сезона не само на дините, но и..

публикувано на 11.08.20 в 12:58

Кърджалийка спаси женски таралеж от кучета

На фона на стремежа да излезем сред природата, се сещаме и за някои нейни обитатели. Едно от най-симпатичните малки животинчета, които може да срещнете в парка докато тичате, в гората или дори залутано в градска среда, е таралежа. Таралежите са..

публикувано на 02.08.20 в 17:40

Източните Родопи привличат туристи с дивата и непокътната природа

За някои хора да живеят на село е мъчение, но пък за други - истинско приключение . Да се събуждаш рано с петлите и да си лягаш с нежния хор на щурците може да бъде много приятно изживяване . За други става начин на живот. Т ака е с Бети и..

публикувано на 02.08.20 в 15:20

Алкалната диета не е никак безобидна

В някои среди стана популярно така нареченото алкално хранене . Според специалисти, то намалява киселинността в тялото и така ни избавя от много здравни рискове. И безспорно алкалните храни като авокадо, лимон, грейпфрут, зеленолистни..

публикувано на 27.07.20 в 16:57