„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Шиповете са особено мъчителни за хората , които ги имат, но това не е съвсем така, опровергава тези твърдения специалиста по хранене, йога и диететика Емил Златев . Той твърди, че спортистите имат много шипове , които всъщност не болят и че с..
Шеф Пеньо Иванов отбеляза 50-годишен юбилей, като показа две свои неразкривани страни – поезията и любовта към рождените камъни. Преди няколко години той се премества да живее от София в Родопите, за да има досег с любимите камъни, да твори..
Във втората част предстои да научим защо шиповете могат и да не ни мъчат, и има ли отърване от тях , от специалиста по хранене, йога и фитнес Емил Златев. А след това Мартина Дякова разговаря с художника анималист от Хасково Емил Ангелов с..
Комикът Звезделин Минков също бе в студио по време на рождения ден н а предаването "Вкусен следобед", и затова до последно н е беше ясно, дали ще се включи в ефира. Той обаче успя да отдели време, и не сам о разказа смешни случки от..
Очаквайте поздравления от обичаните ни събеседници, подправени с много хубава музика и с щипка пиперлив хумор. Бъдете с мен на 90 мегахерца от 4 до 6 часа, и онлайн, в платформата Бинар! Останете с Вкусен следобед и празничния епизод!
Проф. Николай Атанасов , играл стотици пъти с госпожа Стихийно бедствие Стоянка Мутафова на една сцена, също побърза да вдигне тост за нас, с пожелание да не гледаме твърде сериозно на живота, защото иначе ще се озовем в ситуацията на пенсионера от..
Детският писател Божидара Ангелова също израстваше заедно с предаването. Нейните остроумни фейлетони се присмиваха, но с топло чувство на човешката глупост и неволи, на консуматорските нагласи за подаръци по празниците, на главоболясванията на..
Според Весела, "Вкусен следобед "го очаква светло бъдеще и спокойно може да стане един столетник". Древнобългарската костенурка може да се оприличи на предаването. Приказните герои на Весела Фламбурари, също нямаха никакво търпение да..
Поетесата енергетик Роса Соколова, също поздрави предаването с неговата ученическа възраст . Миналата година тя асоциира " Вкусен следобед" с думите сърцевина, устрем, посока, кълбо, очакване. А преди години ни пожела да бъдем и билката,..
Сред любимите рецепти на българина безспорно са лютеницата, шопската салата, таратора, шкембе-чорбата, мусаката и много други. Тези национални ястия често са харесвани и от чужденците. А сега през зимата, сред най-предпочитаните гозби са шкембе..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478