Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври,..

публикувано на 18.09.24 в 14:55

Роса Соколова представя "Зоници и зунки" в родната Орловица

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората , близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково поетесата енергетик Роса Соколова.  Тя посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един..

публикувано на 23.08.24 в 12:58

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването , ще си говорим за вкусът умами, който обединява всички вкусове и се дължи на ферментацията на протеините. Мдааа, веднага ми стана туршиено и пробиотично. Всъщност, аналог на нашето кисело зеле е кимчито,..

публикувано на 23.06.24 в 18:07

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Вчера и днес Златоград е домакин на първата по рода си изложба в родопския град - произведения на изкуството от захар. За това събитие ни разказва Галина Стефанова , която разговаря с Мариела Велева от Тополовград, която участва в конкурса..

публикувано на 23.06.24 в 13:44
Фотограф: Кремена ВАТЕВА

Как се рисува с фотоапарат?

Красиви кадри в Бургас и Кърджали , предадани с почерк на художник предложи на посетителите на Керимовата къща роденият тук фотограф Тенчо Петков. Изложбата " Срещи с природата през погледа на един родопчанин, живеещ до морето" показва 30..

публикувано на 07.06.24 в 12:49

На мотор от Бургас до Кърджали за изложба - мост между две общини

По темата работих, аз Радка Петкова.

публикувано на 03.06.24 в 15:35

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

60-ият юбилей на поетесата енергетик Роса Соколова продължава да вълнува приятелите й , поканени да съпреживеят нейния арт и личен празник на високо в планината. Ще чуем звукова картина , мнението на внучката Ради, както и на самите замесени..

публикувано на 03.06.24 в 12:12

Светулките зад решетките на алкохола

По темата работих, аз, Радка Петкова.

публикувано на 30.05.24 в 12:08

Над завист и обида... високо застани

Роса Соколова представи шестата си книга за 60-ия си юбилей , пред близки приятели, най-свидните й, а датата, доста след рождения ден, по думите й, зависи от небето. Този път показва това, което трябва да се пренесе нататък, и което е памет за..

публикувано на 26.05.24 в 18:06

"Вкусен следобед" - в неделя с приятели

Ще има и кулинарна изненада, а във втората част ще ви разкажа как високо в планината поетесата енергетик Роса Соколова представи шестата си книга - "Зоници и зунки" - или диви ягоди и дъги, съвместно дело с внучката Ради - Радослава Димитрова,..

публикувано на 26.05.24 в 17:48