Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Режисьорът Николай Атанасов-Шуши: Животът трябва да се посреща с усмивка

Проф. Николай Атанасов , играл стотици пъти с госпожа Стихийно бедствие Стоянка Мутафова на една сцена, също побърза да вдигне тост за нас, с пожелание да не гледаме твърде сериозно на живота, защото иначе ще се озовем в ситуацията на пенсионера от..

публикувано на 22.01.23 в 18:14

..."Така в забързания ден намусен, следобедът ни става вкусен"

Детският писател Божидара Ангелова също израстваше заедно с предаването. Нейните остроумни фейлетони се присмиваха, но с топло чувство на човешката глупост и неволи, на консуматорските нагласи за подаръци по празниците, на главоболясванията на..

публикувано на 22.01.23 в 18:13

"Вкусен следобед" е на път да стане столетник?!

Според Весела, "Вкусен следобед "го очаква светло бъдеще и   спокойно може да стане един столетник". Древнобългарската костенурка може да се оприличи на предаването. Приказните герои на Весела Фламбурари, също  нямаха никакво търпение да..

публикувано на 22.01.23 в 18:11

Да искат да те чуят - това е като прегръдка

Поетесата енергетик Роса Соколова, също поздрави предаването с неговата ученическа възраст . Миналата година тя асоциира " Вкусен следобед" с думите сърцевина, устрем, посока, кълбо, очакване. А преди години ни пожела да бъдем и билката,..

публикувано на 22.01.23 в 18:10

Росица Генчева: Шкембе чорбата е номер едно за зимата

Сред любимите рецепти на българина безспорно са лютеницата, шопската салата, таратора, шкембе-чорбата, мусаката и много други. Тези национални ястия често са харесвани и от чужденците. А сега през зимата, сред най-предпочитаните гозби са шкембе..

публикувано на 17.01.23 в 17:15

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората ч аст на предаването, ви предлагам да научим как в страната на изгряващото слънце , Япония заобичаха родната лютеница. Как я приспособи към азиатския вкус Макико Миюра. Следват съветите на психотелесния терапевт Кремена Станилова за..

публикувано на 17.01.23 в 14:50

Магарето, този Сизиф сред животните

Няма нищо по-магично от приказки за Коледа и Нова година. С тях се приспиват малките деца, за да им се присънят подаръците , които ще получат под елхата или от самия дядо Коледа. Но и без да сънуват, децата също ще получат своите..

обновено на 11.01.23 в 17:25

Д-р Ахавни Кеворкян: Целувам ти ръцете, мамо

Арменската и нашенската Коледа отмина, но кулинарните умения остават. Казвам това, защото предстои разговор с д-р Ахавни Кеворкян от Пловдив. Д-р Ахавни Кеворкян е родена през 1969 г., израснала е в арменския квартал на Стария град...

публикувано на 11.01.23 в 12:26

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Предлагам ви и две постни рецепти – на Росица Генчева и Петя Аргирова, с които малко да си отдъхнете след голямото празнично хранене. Това са гъбено руло „Росица“ и  чорба с кисело зеле и маслини . Във втората част на предаването ще си..

публикувано на 11.01.23 в 12:04

Козата, която захапа Луната

В приказката на  Весела Фламбурари за козата, която си знаела само своето, ще насочим мисълта си към темата за това как да бъдем сами на себе си малки светилнички, а не да зависим от светлината на околнит е. А тогава, току виж, сме з..

публикувано на 04.01.23 в 18:30