„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Проф. Николай Атанасов , играл стотици пъти с госпожа Стихийно бедствие Стоянка Мутафова на една сцена, също побърза да вдигне тост за нас, с пожелание да не гледаме твърде сериозно на живота, защото иначе ще се озовем в ситуацията на пенсионера от..
Детският писател Божидара Ангелова също израстваше заедно с предаването. Нейните остроумни фейлетони се присмиваха, но с топло чувство на човешката глупост и неволи, на консуматорските нагласи за подаръци по празниците, на главоболясванията на..
Според Весела, "Вкусен следобед "го очаква светло бъдеще и спокойно може да стане един столетник". Древнобългарската костенурка може да се оприличи на предаването. Приказните герои на Весела Фламбурари, също нямаха никакво търпение да..
Поетесата енергетик Роса Соколова, също поздрави предаването с неговата ученическа възраст . Миналата година тя асоциира " Вкусен следобед" с думите сърцевина, устрем, посока, кълбо, очакване. А преди години ни пожела да бъдем и билката,..
Сред любимите рецепти на българина безспорно са лютеницата, шопската салата, таратора, шкембе-чорбата, мусаката и много други. Тези национални ястия често са харесвани и от чужденците. А сега през зимата, сред най-предпочитаните гозби са шкембе..
Във втората ч аст на предаването, ви предлагам да научим как в страната на изгряващото слънце , Япония заобичаха родната лютеница. Как я приспособи към азиатския вкус Макико Миюра. Следват съветите на психотелесния терапевт Кремена Станилова за..
Няма нищо по-магично от приказки за Коледа и Нова година. С тях се приспиват малките деца, за да им се присънят подаръците , които ще получат под елхата или от самия дядо Коледа. Но и без да сънуват, децата също ще получат своите..
Арменската и нашенската Коледа отмина, но кулинарните умения остават. Казвам това, защото предстои разговор с д-р Ахавни Кеворкян от Пловдив. Д-р Ахавни Кеворкян е родена през 1969 г., израснала е в арменския квартал на Стария град...
Предлагам ви и две постни рецепти – на Росица Генчева и Петя Аргирова, с които малко да си отдъхнете след голямото празнично хранене. Това са гъбено руло „Росица“ и чорба с кисело зеле и маслини . Във втората част на предаването ще си..
В приказката на Весела Фламбурари за козата, която си знаела само своето, ще насочим мисълта си към темата за това как да бъдем сами на себе си малки светилнички, а не да зависим от светлината на околнит е. А тогава, току виж, сме з..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478