Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Мария Лалева: Който обича морето, се среща с него през зимата

Популярната писателка на “Живот в скалите” и Пасиансът на архангелите Мария Лалева очарова кърджалийци с философските си, но и човешки интерпретации на вечните теми - за смирението, за това че животът не е съревнование, за греха и сянката в..

публикувано на 10.12.23 в 14:02

ДАРА: Да се пазим, докато се обичаме

Щуро настроение и фен дискотека създаде с краткия си, но енергичен концерт певицата ДАРА, която пя за Световния ден за борба срещу СПИН. ДАРА се раздаде за малките си почитатели, въпреки че беше болна и затова танцуваше с дълъг шлифер.  А..

публикувано на 07.12.23 в 16:35

Божидара Ангелова подпомага с книга талантливи деца в неравностойно положение

Наскоро, в София бе представена Книгата за деца „ Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“  на кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова.  Изданието ще се разпространява , за да набира  финансови средства з а деца,..

публикувано на 05.12.23 в 14:41

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ви срещам с новата книга на Божидара Ангелова, която се издава благотворително, в помощ на деца -  „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти”. Следва рецепта за пълен шаран на празнуващата рожден..

публикувано на 05.12.23 в 14:35

"Вкусен следобед" - кулинарна неделя с Радка Петкова

Следват още две рецепти, подходящи за сезона - тиква с плодове и орехи и бутчета с пушено сирене. Във втората част на предаването, продължаваме с разточителната кулинарна разходка с любими рецепти на Ути Бъчваров - с кисело зеле! Следва един..

публикувано на 30.11.23 в 15:13

Зелевата чорба - трезве бульон без конкуренция

Малък сечко чука на вратата , а заедно с това идва времето и на киселото зеле. Както знаем, то се слага в бидоните когато е студено, за да не се разваля. Един поглед на пазара на производителите показва, че зелето тип кьосе, най-хубавото за тази..

публикувано на 24.11.23 в 11:38

Музеят на Астрид Линдгрен - разходка из книгите на авторката

Наскоро, шведската писателка Астрид Линдгрен навърши цели 116 години , като от нея се очаква да живее поне още толкова – за радост на големи и на възрастни . Всички деца преди израстваха с образите на малкото пакостливо момиче с рижа коса и..

публикувано на 23.11.23 в 12:35

Техни сиятелства котките, дами и господа

Котките са божествените създания. И не само заради мистичната им страна, която прозира от стенописите  в далечен Египет, нито заради набедения фатализъм …Не и заради големия чеширски котарак, съветващ Алиса в Страната на чудесата, който в..

публикувано на 22.11.23 в 13:09

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

-Следва една сезонна рецепта – джоланче с кисело зеленце. - Как да си затворим кисело зеле в бидони и за тънкостите на зелето с пилешки бутчета, ще говорим на пряко с кулинаря Росица Генчева, след новините в 17 ! - След това се връщаме..

публикувано на 22.11.23 в 11:25

Имаме ли нужда от хладилник на Антарктида?

Хладилникът в кухнята е уред, който се използва всекидневно. Но дали на Антарктида има нужда от него? И още – имат ли вкус руладините от пингвин. Вкусно ли е киселото зеле на българската база и колко струва ледниковата вода , която употребява..

публикувано на 07.11.23 в 15:05