„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Във втората част на предаването Ви отвеждаме на пазара в Бишкек, Киргизстан, където пазарлъкът е нещо свещено. За това ни разказва Магдалена Гигова. Нурай Садулов ще ни отведе в страната на любовта и виното , Франция с рубриката "Франция,..
Триптих "Пейзажен хаос" в пастелни и ярки цветове представи художничката Мая Мечева за изложбата на художниците, посветена на Деня на Кърджали, 21 октомври. Дали обаче Кърджали е цветен, и в какви цветове би го описала самата тя, какъв е стилът на..
Книгата-откровение "Зоници и зунки" , ще представи Роса Соколова в Кърджали, който отдавна е роден за нея. Сред битовата и артистична атмосфера на Керимовата къща ще прозвучи гайда, ще чуем съкровената изповед н а едно момиче, което е расло..
Във втората част на предаването ще чуем подробности за празника на смилянския фасул, който продължава и днес, като ще протече освен с похапване на местната чорба, и с дегустация на прочутото мяхово сирене. Повече - в разговора на Илияна Типова със..
Все още на пазара в Кърджали има сезонни зеленчуци , които ни напомнят, че времето за зимнината още не е приключило. Чакаме с нетърпение зелето, което ще затворим в буркани и бидони, за да има хубава пробиотична туршия и изтрезвяващ бульон..
- Разкази - отражение на силата на безсмъртния човешки дух. Това ли е основната тема....и към къде входове, накъде изходи...? - Ами да, това е ядрото на цялата книга. Колкот о до входовете и изходите, за мен изходът е само един,..
Следва откъс от белетристичната книга, прочетен от самия автор. След това правим рязък завой в тематиката, както се налага често и в забързаното ни ежедневие, и ще ви представя една обичана и бърза рецепта за лютеница на фурна на кулинарката..
В тази част ще научим коя е балканската диета, и за най-новата компютърна българска игра - Marko: Beyond Brave, за супергероя Крали Марко . Очакват ни още изненади, само останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн, в реално..
Благодатна е тази есен, а лятото сякаш няма край, защото температурите са все още високи . Вече навдига глава зелето, а морковите, камбите и керевизът пък берем от дълго време. Карфиол също има отдавна, както и тикви, праз и целина...
Кърджалийският оркестрант и музикант Димитър Савов, учител по музика, познат на много кърджалийци, включително и на нашата колежка Мария Колева издаде малка джобна книга с афоризми "Ужилен от Колибри". За заглавието му помага крилата..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478