„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
На 21 март отбелязахме Световният ден на кукления театър, едно от най-древните изкуства в света . По тази тема си говоря с автора на детско фентъзи, културолог и куклена актриса Весела Фламбурари. Баща й Никола Богданов, скулптор, е един от..
На 1 април миньорския град Рудозем празнува Световния ден на хумора, сатирата, фолклора и изкуствата. За тази цел общината подготвя богата програма от карнавално шествие, изложба, хумористични скечове, хора, кулинарно изложение и прожекция на..
Ще ви запозная и с програмата на община Рудозем, за 1 април - Деня на хумора и шегата , в която е включено и кулинарно изложение. Както знаем, на почит там е пататникът и затова ще ви поднеса и рецепта на Петя Аргирова за зимен пататник - с..
Има ли нещо гнило в Дания? Сигурно има и то по това време на годината, защото се оказва, че в момента там е по-топло, отколкото при нас. Необичайното време е истинска радост за тези народи, защото часовете слънчевата светлина, на която те..
Колко от нас знаят, че не е вредно да ядат толкова шоколад , колкото първо, второ и трето на масата? Защо една филия хляб дори е много тежка храна, с поред вицерепубликанския шампион по плуване и консултант по хранене, йога и фитнес Емил Златев ...
Здравейте, в този хубав, слънчев ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед"! И в това предаване ще ви заразя с хубаво настроение, ще ви дам приятна и полезна информация и лесни за изпълнение кулинарни съвети...
18 март бе Световният ден на съня, как да си осигурим така важната порция отмора през нощта. И може ли въобще новините през деня, свързани с войната, да бъдат добра възглавница? По този повод Радка Петкова разговаря с консултанта по съня при..
С приближаването на пролетта, очакваме и нейните предвестници - разцъфнали дръвчета , които макар и осланени, разпъпват красиво, пчелите, които жужат в тях, слънцето, което ни се усмихва . И разбира се, щъркелите. Като дойдат щъркелите, животът..
С идването на Баба Марта, идва и разгарът на Националния конкурс за детска рисунка , литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема "Рецептите на баба". Защо пък както отрупваме ръцете си с мартенички , да не отрупаме и..
Здравейте, в този хубав, слънчев ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед", това е епизодът от неделя, 13 март! В първата част на п редаването ще научим повече за конкурса "Рецептите на баба" и защо..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478