Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Да си приказник е най-хубавата работа на света

На 21 март отбелязахме Световният ден на кукления театър, едно от най-древните изкуства в света . По тази тема си говоря с автора на детско фентъзи, културолог и куклена актриса Весела Фламбурари. Баща й Никола Богданов, скулптор, е един от..

публикувано на 29.03.22 в 14:49
Пататник

Кулинарно изложение на традиционни родопски ястия в Рудозем

На 1 април миньорския град Рудозем празнува Световния ден на хумора, сатирата, фолклора и изкуствата. За тази цел общината подготвя богата програма от карнавално шествие, изложба, хумористични скечове, хора, кулинарно изложение и прожекция на..

публикувано на 29.03.22 в 09:55

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Ще ви запозная и с програмата на община Рудозем, за 1 април - Деня на хумора и шегата , в която е включено и кулинарно изложение. Както знаем, на почит там е пататникът и затова ще ви поднеса и рецепта на Петя Аргирова за зимен пататник - с..

публикувано на 27.03.22 в 18:36

Тайната на щастието на датчаните: Да се насладиш на момента

Има ли нещо гнило в Дания? Сигурно има и то по това време  на годината, защото се оказва, че в момента там е по-топло, отколкото при нас. Необичайното време е истинска радост за тези народи, защото часовете слънчевата светлина, на която те..

публикувано на 23.03.22 в 13:27

Емил Златев: Слабите като щеки хора често имат повишен холестерол

Колко от нас знаят, че не е вредно да ядат толкова шоколад , колкото първо, второ и трето на масата? Защо една филия хляб дори е много тежка храна, с поред вицерепубликанския шампион по плуване и консултант по хранене, йога и фитнес Емил Златев ...

публикувано на 22.03.22 в 17:02

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав, слънчев ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед"! И в това предаване ще ви заразя с хубаво настроение, ще ви дам приятна и полезна информация и лесни за изпълнение кулинарни съвети...

публикувано на 20.03.22 в 13:38

Най-добрата възглавница за сън: Тъмна подредена стая, душ и спорт

18 март бе Световният ден на съня, как да си осигурим така важната порция отмора през нощта. И може ли въобще новините през деня, свързани с войната, да бъдат добра възглавница? По този повод Радка Петкова разговаря с консултанта по съня при..

публикувано на 20.03.22 в 18:20

Щъркел - съгледвач прелита пръв до Звиница

С приближаването на пролетта, очакваме и нейните предвестници - разцъфнали дръвчета , които макар и осланени, разпъпват красиво, пчелите, които жужат в тях, слънцето, което ни се усмихва . И разбира се, щъркелите. Като дойдат щъркелите, животът..

публикувано на 15.03.22 в 12:24

Вкусът на детството ще се връща при децата, дори когато имат свои

С идването на Баба Марта, идва и разгарът на Националния конкурс за детска рисунка , литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема "Рецептите на баба". Защо пък както отрупваме ръцете си с мартенички , да не отрупаме и..

публикувано на 15.03.22 в 10:22

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав, слънчев ден, от мен, Радка Петкова и любимото ви развлекателно предаване "Вкусен следобед", това е епизодът от неделя, 13 март! В първата част на п редаването ще научим повече за конкурса "Рецептите на баба" и защо..

публикувано на 15.03.22 в 00:05