„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Следва да се запознаем с историята на макароните, но не на тези тестени тръбички, обожавани в Италия , а на френските сладкарски изкушения. От ордена на кармалетките и кралица Катерина Медичи , сладките рингчета са придобивали различни..
Художничката Мая Мечева ще покаже своята юбилейна изложба 20 години по-късно "Отражения", с която отбелязва годишнина от както представя свои платна. Първата й самостоятелна проява е под надслов "Интимно - не разговаряй със страстите си, нарисувай..
Ако по нашите географски ширини патладжанът е на почит, то същото може да се каже и за съседните ни държави, например Гърция. Петя Аргирова от Германия ни разказва и как се приема този полезен зеленчук в немската кухня. Хубаво е понякога да се..
Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен , Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се да ви намирам в добра форма, отпочинали и готови за работа! Но сега, направо към темите в предаването! Това е епизодът от 12 септември,..
Следв а да научим що е то страст с квас. За маниашката кулинарно хоби разказва кулинарят и администратор на група за хляб с квас Кремена Русева. във втората част на предаването, от хоби кулинарят Кирила Ангелова ще научим как се приготвя..
Но преди това - още едно цвете, Кирила Ангелова, ще ни разкаже как се прави тирамису. Кралят на десертите, който може да се приготвя и в охладен вариант! Бъдете всеки ден с красивата музика и с радио Кърджали!
Лятото е в разгара си , и затова ни напомня не само календара, а и по-дългите дни, полъха на море, знойните нощи и блаженото желание за сиеста след два следобед. В това лежерно настроение, може да си говорим за красота , музика, стихове,..
Тези рецепти са на Петя Аргирова от Германия, която разказва как се приготвят трите ястия. Ако желаете, чуйте разговора и си извадете лист и химикал, а ако не - по-долу са самите рецепти. Желая Ви вкусен следобед!..
И сега отново към едно приключение - към Камино Де Сантяго . Пътят Камино е известен поклоннически маршрут, мрежа от пътища към олтара на апостол Яков в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според..
Здравейте , в този хубав и слънчев ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Това е епизодът от 25 юли, 2021 година. В първата част на предаването си говоря с нашата приятелка от Германия Петя Аргирова за някои ястия, като..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478