Местни избори 2019 - кампанията в регионите

     

     

     

     

   

Кампанията

Новата сграда на Административния съд във Велико Търново е паметник на културата, била е банка на Атанас Буров.

12 дела за обжалвания на решения на ОИК в област Велико Търново

Административният съд във Велико Търново е образувал 12 дела, по които се обжалват решения на общинските избирателни комисии в областта. Пет от делата са за касиране на избори на общински съвети и кметове на кметства. За местните избори преди 4..

публикувано на 08.11.19 в 14:15
Петър Паунов

Обжалват в съда избора на кмета на Кюстендил Петър Паунов

В Административен съд – Кюстендил е образувано дело за избора за четвърти пореден мандат на кмета на общината Петър Паунов. Делото e по жалбата на пълномощника на ПП "Възраждане" Владислав Лехчански. Партията имаше свой кандидат за кмет на Кюстендил на..

публикувано на 07.11.19 в 18:04

Няма пречка кметът на Шумен да встъпи в длъжност

„Няма пречка избраният за кмет на Община Шумен Любомир Христов да встъпи в длъжност“. Това каза за Радио Шумен Делян Нанев, говорител на Общинската избирателна комисия. Вчера общинският председател на БСП - Шумен, Веселин Пенчев заяви, че до края на..

публикувано на 07.11.19 в 11:29
Александър Андреев

18 жалби в ЦИК срещу изборни резултати от местния вот

До момента в ЦИК са постъпили 18 жалби срещу изборни резултати на проведените местни избори. Те са препратени към общинските избирателни комисии и към административните съдилища по места. Една от жалбите от днес е за Шумен. От ЦИК обявиха, че при..

публикувано на 06.11.19 в 16:15

5 месеца затвор за двама търговци на гласове в Сливен

Мъж и жена от Сливен са осъдени от Районен съд Сливен по обвинение в купуване на гласове след влязло в сила споразумение. Двамата са предлагали по 30 лева на глас, съобщават от Районната прокуратура. Осъдените се опитали да склонят трима души да си..

публикувано на 06.11.19 в 15:28