Туризмът обвини властите в дискриминационни ограничения

В писмо до властите Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти изрази решително несъгласие с дискриминационните ограничения във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването и нейното избирателно отношение към различни..

публикувано на 09.04.21 в 15:21

Почти 70 % от хотелиерите очакват „вълна от фалити“ до края на годината

Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) организира национално представително допитване в навечерието на парламентарните избори и в условия на частичен локдаун. Целта е да се установи реалното състояние на..

публикувано на 01.04.21 в 12:47

Приключва един измъчен и непредвидим зимен сезон

Хотелиерите в зимните ни курорти са категорични - след обявяването на поредния частичен локдаун от 22 март,  сезонът приключи, а бизнесът отново няма да получи необходимата за оцеляване държавна помощ. Българските туристи не успяха да..

публикувано на 29.03.21 в 11:19

Ако България влезе в зелената зона, летният сезон ще е добър, смятат експерти

Ако заболеваемостта от Covid-19 спадне и България влезе в зелената зона, можем да имаме добър туристически летен сезон, прогнозира председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров пред БТА. Неговите очаквания са, че сезонът ще е по-слаб от..

публикувано на 28.03.21 в 13:45

Отлични условия за ски в планините

Условията за ски в големите планински курорти в България са отлични. Съоръженията в Боровец и Банско ще работят и през ученическата ваканция, която е от 3 до 11 април. В Пампорово също беше взето решение за удължаване на сезона до 11 април. Условия..

публикувано на 28.03.21 в 10:18

През лятото отново ще разчитаме на българския турист

Предстоящият летен сезон ще бъде непредсказуем , прогнозира пред БНР Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции. По думите му, хотелиерският бизнес отново ще разчита на българския турист. Според бранша има отлив..

публикувано на 27.03.21 в 12:49

България се представя на най-голямото туристическо изложение в Украйна

България участва във 26-о международно туристическо изложение – UITT (Ukraine International Travel and Tourism Exhibition), което се провежда от 24 до 26 март в Киев, предаде БТА. Министерството на туризма е организирало български щанд на изложението в..

публикувано на 24.03.21 в 07:35

Министърът на туризма в Боровец: Условията за ски са прекрасни

„Условията за ски са много добри и българите са по курортите“. Това е заявила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при днешната си проверка из Боровец, съобщи пресслужбата на министерството. Тя е уверила, че контролът за спазване на..

публикувано на 21.03.21 в 16:21

Пампорово решава дали да удължи със седмица ски сезона

Ски зоната в Пампорово може да бъде отворена до 28 март, ако ръководството на "Пампорово" АД днес реши да продължи работа с още една седмица. Първоначално беше оповестено, че ски сезонът ще приключи на 21 март заради усложнената епидемична обстановка и..

публикувано на 21.03.21 в 06:00

Курортът "Албена" с програма за рехабилитация след Covid-19

На състоялата се в Москва 27-ма Международна туристическа борса (16-18 март), черноморският ни курорт „Албена“ привлече вниманието с атрактивна програма за рехабилитация след боледуване от Covid-19. Програмата е базирана на благоприятния морски..

публикувано на 20.03.21 в 05:30