Царската Баня в Банкя заблестя в автентичния си вид

Емблематичната сграда на минералната баня в Банкя съвсем скоро може вече да приема посетители. Тя има над 100-годишна история, като строежът ѝ започва през 1907 г., под ръковдството на известния немски архитект проф. Карл Хохедер (1854-1917). За четири..

публикувано на 22.05.20 в 09:54

На къмпинг в условията на пандемия

Труден сезон очакват на къмпингите по българското Черноморие. Туристическият сезон в тях започва на 1-ви юли, но базите вече се подготвят да посрещнат гости. Набелязват се мерки за безопасност, въпреки че указания и правила за работата им на този етап..

публикувано на 22.05.20 в 07:06

Кюстендил − многото лица на „вечния град“

Историята на Кюстендил започва още през Новокаменната епоха. Част от славата му през вековете се дължи на топлите минерални извори. Дори античното име на населеното място, според някои изследователи, означава „изворен град“ или „бликащи извори“...

обновено на 19.05.20 в 15:22

Летен туризъм в България – да, но при спазване на строги правила

Отпускането на противоепидемичните мерки, наложени заради Covid-19 в България, постепенно обхваща все повече браншове. Либерализацията вече е факт и по отношение на един от най-засегнатите сектори от икономиката – туризма. Хотелите и..

публикувано на 18.05.20 в 11:26

Туроператори отчитат засилен интерес към България, въпреки пандемията

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква летният туристически сезон в България да започне от 1 юли. Това предвижда оптимистичният сценарий за сектора, предвид пандемията от Covid- 19. Къде и как ще може да се почива това лято?..

публикувано на 30.04.20 в 10:41
Николина Ангелкова

Мерки за спасяване на летния туристически сезон в България

В условията на пандемията на Covid-19 туризмът е сред секторите с най-сериозни икономически загуби. За възстановяването му ще са необходими в най-добрия случай месеци наред. Усложнената епидемична и икономическа ситуация, както и неяснотата, кога..

публикувано на 28.04.20 в 12:13

Виртуалните разходки - туризъм по време на COVID-19

Все повече компании избират виртуалните турове, за да ни представят своите дейности и бизнессгради. Но многобройни туристически забележителности от България, Европа и света също могат да грабнат вниманието ни от дома – достатъчно е да въведем само..

публикувано на 26.03.20 в 10:29

Орешечката църква „Св. Георги” − чудна дестинация за поклоннически туризъм

Mакар и със скромна осанка, църквата “Св. Георги” в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага й. От стените и купола на храма лицата на светците греят в ярки цветове, сякаш художникът е пренесъл..

публикувано на 21.03.20 в 08:15

Античната крепост Туида в Сливен „живее“ според ритъма и потребностите на съвременния човек

„На път към морето прекарахме един чудесен ден в Сливен - градът на стоте войводи. Едно от най-интересните места, които посетихме беше късноантичната и средновековна крепост Туида“ – така би започнал разказа си турист, посетил Сливен и попаднал..

публикувано на 20.03.20 в 11:44

Чешма на щастието тече край софийско село

Недалеч от село Боснек, отстоящо на 40 км. от столицата, тече чудотворен извор, в чиито води хората търсят целение и утеха. Той е известен и като “Чешма на щастието”, след като през 17-и век османският пътеписец Евлия Челеби му дал това име...

публикувано на 07.03.20 в 08:10