320 цветни хвърчила красят Самоводската чаршия

От 18 до 23 септември 2020 г. Велико Търново e домакин на десетото издание на "Нощ на Самоводската чаршия" и на Фестивала на занаятите. Дългоочакваните културни събития съчетават по артистичен начин музика, занаяти и съвременно изкуство...

публикувано на 18.09.20 в 06:10

По следите на мановия мед - „черното злато на Странджа“

На прага на есента на преден план излиза грижата за укрепване на организма и на имунната система. А какво по-добро решение за това от разходките сред природата, в съчетание с ползотворните свойства на мановия мед, например! В Странджа планина можете да..

публикувано на 16.09.20 в 04:10

Отново заедно в Пловдив за Празниците на Стария град

След продължителните ограничения, заради пандемията от Covid-19, сякаш за нов живот се отвориха музеите и галериите в любимото културно средище на Пловдив – Стария град. Изкусно реставрираните архитектурни шедьоври, запазили в себе си духа на..

публикувано на 14.09.20 в 07:05

Румънци почиват в България и през септември заради изгодните цени

И през месец септември граничните ни пунктове с Румъния продължават да са натоварени в определени моменти от деня. Туристите от северната ни съседка са едни от най-очакваните по българското северно  Черноморие. Те избират да почиват у нас, заради..

публикувано на 13.09.20 в 07:05

Бургас изпраща лятото с риба, вино и музика

Неустоими морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма очакват този уикенд всеки жител и гост на Бургас, избрал да се включи във Фестивала на рибата и виното в Приморския парк на града . Някои от най-добрите бургаски заведения са..

публикувано на 12.09.20 в 11:35

6 рекламни видеоклипа популяризират Варна пред туристите

Първият от общо шестте видеоклипа, с които община Варна ще се рекламира като привлекателна дестинация, вече се завъртя в публичното пространство. Видеото е насочено към туристите, търсещи възможности за морски отдих в България. „ Слънце, пясък и..

публикувано на 11.09.20 в 15:50

Срив в туризма през юли заради пандемията от COVID-19

Приходите в туризма от нощувки през юли спадат с 64,6% спрямо юли 2019 г., съобщи Националният статистически институт. Най-голям е сривът на приходите от чужди граждани - със 77,1 на сто, докато при българските туристи намалението е с 11,6%. Общата..

публикувано на 11.09.20 в 15:43

Туризмът очаква почиващи по морето до средата на октомври

Очакване за  много интензивен за туризма месец септември  изказа пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според наблюденията на института активен туристопоток в момента се наблюдава в цялата страна ‒  в планината и..

публикувано на 09.09.20 в 11:27

Москва поиска от България облекчаване на визовия режим

Русия поиска  облекчаване на издаването на визи за руски граждани  у нас. За това съобщава сайтът на Министерството на туризма след среща между вицепремиера по икономическата и демографската политика и  министър на туризма Марияна Николова и..

публикувано на 09.09.20 в 09:05

Рибен фест в Царево готви кулинарни изненади

За десети пореден път Община Царево ще зарадва туристите с прясна рибена чорба, миди и още морски ястия. На 6 септември традиционният „Рибен фест Царево“ ще предложи на многобройните си гости да опитат от най-вкусните морски ястия, които Българското..

публикувано на 06.09.20 в 05:20