Слушайте!

24 май е обявен за Ден на българското културно наследство в Лас Вегас

Българската общност в Лас Вегас се събра на голям празничен събор в “Bruce Trent Park” на 21 май, с който отпразнува в аванс Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май...

публикувано на 22.05.23 в 15:30

За 24 май в Чикаго българите проведоха празничен парад (фотогалерия)

Хиляди българи участваха в Парада на България по случай 24-ти май в Чикаго. Така българите от този регион в САЩ отбелязаха в аванс Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, съобщи за БГНЕС генералният консул на..

публикувано на 22.05.23 в 10:08
Илияна Йотова

Илияна Йотова чества 24 май в българското училище "Родна стряха" в Арадипу

Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и учителите от българското училище “Родна стряха” в кипърския град Арадипу предстоящия Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност...

публикувано на 21.05.23 в 16:40

Една българка пренася духа на родината в Тайланд

Сънародничката ни Деяна Минчева Викторсон вече 13 години представя пред жители на остров Пукет, в Тайланд, българските традиции, обичаи, култура, история и кухня. На Пукет Деяна е известна не само сред българите, но и като член на Международния..

публикувано на 21.05.23 в 11:35

Български събор "Нишка от корен" ще се проведе в Мюнстер

Традиционен български събор, наречен "Нишка от корен", ще се проведе днес в гр. Мюнстер, Германия. Организатор на събитието е Българското културно сдружение "Малката България". Сред официалните гости на събитието ще е генералният консул на България във..

публикувано на 21.05.23 в 06:15

Илияна Йотова е в Кипър по покана на българската общност

Българската общност и българските училища в Кипър започват от днес богата празнична програма, с която честват 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Гост на част от..

публикувано на 20.05.23 в 09:22

Българите в Будапеща отбелязват Деня на българската азбука

Българите в Будапеща ще отбележат днес Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в православния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Организатори на събитието са Дружеството на..

публикувано на 20.05.23 в 05:25
Младен Станев

Варна е домакин на петия Велик събор на Асоциацията на българите по света

Петият Велик събор (Общо събрание) на Асоциацията на българите по света ще се проведе на 20 и 21 май във Варна. Това съобщи БТА, позовавайки се на председателя на организацията Младен Станев. Очаква се във форума да се включат наши сънародници от..

публикувано на 20.05.23 в 05:05

„Диктовка по български език“ в Молдова по случай 24 май

На 22 май в Молдова ще се проведе „Диктовка по български език“ по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. Състезанието е организирано от Главното управление на..

публикувано на 19.05.23 в 15:21
Снимка: Училище по български език „Св. св. Кирил и Методий“ във Валядолид

България празнува по целия свят своето слово, просвета и култура. България празнува България

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Иван Вазов Език свещен на моите деди език на мъки, стонове вековни, език на тая, дето ни роди за радост не - за ядове отровни. Език прекрасен, кой те не руга (само за българската..

публикувано на 19.05.23 в 14:22