Владислав Димитров за пътя от войната до благодарността към българите

63-ти ден от войната в Украйна. По данни на ООН над 5 милиона украинци са напуснали родината си от началото на военните действия, 94 300 от тях се намират на територията на България, от които над 84 хиляди вече имат статут на временна закрила..

публикувано на 27.04.22 в 10:24
В центъра на Киев

Войната в Украйна през погледа на журналиста Цветана Балабанова

Очакван и много обичан от всички християни, празникът Цветница, освен църковен, е и много личен за всички българи с имена на цветя. Затова именно днес избрахме да ви запознаем с една дама, която празнува имен ден на Цветница. Тя съчетава у себе си..

публикувано на 17.04.22 в 08:10

Петър Байков потапя зрителите в ново филмово приключение

Младата звезда на дублажа у нас, актьорът Петър Байков предизвика сам себе си, впускайки се в работа по екранизацията на романа на английския писател Джон Бъниан „Напредъкът на поклонника“.  Една от най-популярните истории на всички времена,..

публикувано на 03.04.22 в 10:20
Огнян Гаврилов

Адвокат Огнян Гаврилов с нова мисия – да сплоти българската общност в Калифорния и околните щати

История, достойна за филмов сюжет – така накратко може да опишем живота на този наш сънародник, реализирал се успешно отвъд Океана. Годината е 1999. Едва завършил математическата гимназия в София, българинът Огнян Гаврилов заминава за страната на..

публикувано на 30.03.22 в 09:35

Радио България се раздели с един от най-добрите си звукорежисьори

На 28 март на 62 години внезапно ни напусна нашият колега Иван Николов – отговорен звукорежисьор, посветил над 30 години от живота си на БНР. Изключително ерудиран и отдаден на Радиото, той притежаваше завидна обща култура и задълбочени познания в..

публикувано на 29.03.22 в 17:10

Петя Георгиева крачи в света на възрастните, хванала Малкия Принц за ръка

Вълшебният свят, за който всяко дете отваря душата си, щом се докосне до книга, намира пристан – някъде там, в привидния край на необятното детско сърце, и търпеливо чака да бъде разбуден. И наистина идва ден, дали утре или след много лета, когато..

публикувано на 26.03.22 в 11:05

Ву Нгуен – един виетнамец, намерил себе си в България

„Елате и преценете сами дали и какво ще ви хареса от България, но не се влияйте от чутото или прочетено за страната ни“ – такъв съвет към чужденците дава един виетнамец, израснал в България и превърнал се в гражданин на света. Името му е Ву Нгуен,..

публикувано на 23.03.22 в 09:54
Георги Каиш в БНР

Георги Каиш: Молдова е моята родина, България ми е прародина

Той е само на 19, но вече има сериозен успех като водещ на ток шоу в молдовското радио „Албена“. От 6 месеца Георги Каиш е студент в България – учи „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопанство. Съвсем..

публикувано на 22.03.22 в 10:15

Фотографът Вера Гоцева: Адмирации, че не оставаме безразлични към случващото се

„Ние, хората на изкуството и културата, смятаме, че това е не само война срещу една суверенна държава, а срещу човечността и цивилизацията такава, каквато я познаваме. Заявяваме готовността си да помогнем на украинските си колеги, както и с..

публикувано на 10.03.22 в 09:45
Боряна Венциславова

Боряна Венциславова с артистичен разказ за войната преди войната

„Това, което се случва в момента в Украйна, е пълен кошмар, плод на някакъв нездрав разум“ – започва разговорът ни с Боряна Венциславова, артист, който силно ангажира творчеството си с човешкото съществуване във всеки възможен аспект. Началото на..

публикувано на 07.03.22 в 14:05