Слушайте!

Със своята „Северна приказка“ Нели Ненкова спечели наградата на журито за високи постижения.

Нели Ненкова, която спечели награда от най-старата асоциация на художниците в Канада

В смразяващото зимно утро слънцето обагря една стилизирана гора, разтваряйки в деликатни тонове нощния мрак и белотата на снега. “Северна приказка” е картина на Нели Ненкова – българска художничка, която живее в Канада. Творбата й може да бъде..

публикувано на 03.05.23 в 10:52

Хореографът Лео Муич: За успеха се работи, не съм се родил успял

Една перла беше добавена към репертоара на българската Национална опера – балетът „Ана Каренина“ на хърватския хореограф Лео Муич. Поради огромния интерес след обявения за последен спектакъл в неделя, 9 април, Софийската опера добави две допълнителни..

публикувано на 11.04.23 в 09:15

Кралят на цветята е българин и живее в Мелбърн

"Каквото и да кажеш, кажи го нежно, като цвете!" , това са думи на един българин, посветил целия си живота на изкуството и на красотата. Ганчо Тасков живее в Мелбърн, Австралия, където се слави като Кралят на цветята , заради фантастично красивите си..

публикувано на 07.04.23 в 07:15
Теодор Георгиев

Теодор Георгиев от Виена: Корупцията и липсата на справедливост са дълбоко вкоренени в българската политика

Българите зад граница – заедно със сънародниците си у нас, отново са изправени пред избор, от който зависи дали страната ни ще работи за просперитета на своите граждани и ще се утвърди в европейското и в евроатлантическото си семейство като надежден..

публикувано на 02.04.23 в 07:45

Ненка Рашкова за живота в странство и за хобито, което прави дните цветни

Работа на две места, домакинство, съпруг, дете и куче – това е ежедневието на Ненка Рашкова в Германия. Както повечето българи в странство, младото семейство решава да напусне България по съвсем прозаични причини: „ Напуснахме я преди 4..

публикувано на 29.03.23 в 10:10

Напусна ни Ани Нанова - дългогодишен журналист в Радио България

След кратко боледуване, на 87 години почина Ани Любенова Нанова, съобщи семейството ѝ. Години наред Ани Нанова е работила в сръбска редакция на „Радио България“, БНР.  Автор е на „Български синонимен речник“, издаден през 1987 г., който е преработено и..

публикувано на 25.03.23 в 17:47

Реми и Пол, които ваят истории от пясък, вдъхновени от живота в България

Преди 20 години те се запознават в белгийски парк за пясъчни скулптури. Той вае 19-метрово божество, в съседство тя създава пясъчна богиня. Погледите им се срещат и разбират, че са сродни души. Оттогава са неразделни. Реми и Пол Хогард са сред стотината..

публикувано на 20.03.23 в 11:16

Вкусно и забавно с Аля Маркова между България и Испания

Животът е вкусен, когато е забавен! В това ще се убедите, когато разгърнете излязлата този месец "Готварска книга за големи деца". В нея ще намерите 28 сладки и солени рецепти… в комикси. Необичайната книга е дело на Аля Маркова, обединила в нея..

публикувано на 16.03.23 в 11:15

Учителки от Украйна: Наш дълг е да не прекъсваме връзката с учениците си по света

Болка, умора, несигурност и страх за утрешния ден. С този горчив коктейл от чувства живеят гражданите, които не са успели да напуснат окупираните от Русия територии след началото на войната в Украйна преди година. Сред тях има и немалко българи, които..

публикувано на 15.03.23 в 07:20

Духовният учител Зор Алеф: България не е случайно място на Земята

„България е една от точките в света, където се концентрират духовните сили“ – категоричен е известният целител и духовен учител Зор Алеф. Роден е в Москва, откъдето е баща му Александър Руденко – руски поет, писател и преводач, но първите години..

публикувано на 28.02.23 в 11:32