Карта на българските училища в чужбина

Конференция събира представители на българските училища в чужбина

Традиционната годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ще се проведе на 25 и 26 октомври онлайн със съдействието на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и ще премине под мотото "Българските училища в чужбина -..

публикувано на 25.10.20 в 00:55

Нова българска галерия приюти художниците емигранти в Чикаго

В Чикаго бе открит Есенният салон на Групата на българските художници зад граница. Шестнадесет майстори на четката от Ветровития град и Атанаска Тассарт от Ню Йорк представят свои творби в изложбата, предвидена да се случи през пролетта на 2020 г., но..

публикувано на 24.10.20 в 11:05

Без планов прием в болниците при над 120 случая на Covid-19 на 100 000 души

Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, от неделя, 25 октомври, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни..

публикувано на 24.10.20 в 10:08

Дико Зонана – когато добротата отваря пътя на щедростта

Понякога един син може да преобърне живота на баща си, въпреки избора му да върви по определения и утъпкан път. Така станало и с Дико Зонана от Израел – съдбата така се завъртяла, че изцяло променила битието и светогледа му. А началото на пътя е в..

публикувано на 24.10.20 в 08:15

„Рибни фантазии“ на “Фестивала на дунавската кухня” в Русе

Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба. Районът е..

публикувано на 24.10.20 в 05:00

Антиправителственият протест отново се събра пред БНТ

Антиправителствените протести продължават с две акции пред телевизии. В 18:30 часа, традиционно за петъчния ден, протестиращи се събраха пред обществената телевизия - БНТ в т.нар. „Гражданска панорама“ , съобщи кореспондент на програма „Хоризонт“..

публикувано на 23.10.20 в 19:35

Премиерът се самоизолира, въпреки че има отрицателен PCR тест

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин, написа в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов, след като регионалният зам.-министър Николай Нанков бе диагностициран с коронавирус. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди..

публикувано на 23.10.20 в 18:36

Държавни отличия за изтъкнати българи

Държавният глава Румен Радев връчи ордени на изтъкнати българи в областта на културата и медицината , информира Прессекретариатът на Президента. С орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие бяха удостоени проф. Елена Кутева-Тъпкова, Мая Вапцарова и..

обновено на 23.10.20 в 15:43

Гърция връща суми от орязани пенсии, включително на българи

От днес в Гърция връщат пари на пенсионерите след решението на Върховния съд, че орязването на пенсиите по време на икономическата криза е в нарушение на конституцията. Въпросът засяга и българите с гръцки пенсии или техните наследници. Гръцкото..

публикувано на 23.10.20 в 12:20

Актуално: В помощ на чужденците със съмнения за Covid-19 в България

Ако чужди граждани, временно пребиваващи у нас, почувстват симптоми, наподобяващи на коронавирусна инфекция, те ще получат незабавна медицинска помощ , уверяват от столичната Регионална здравна инспекция. Хората с подобно неразположение могат да се..

публикувано на 23.10.20 в 11:45