Слушайте!
Общество

Софийският зоопарк посрещна индийските красавици Фрося и Луиза

Две индийски слоници пристигнаха в Зоологическата градина в София от зоопарка в германския град Аугсбург. За да стигнат до българската столица, Фрося и Луиза са пропътували над 1 500 км. в специален тир за превозване на слонове на холандска фирма за..

публикувано на 21.09.23 в 14:37

България първа в света има улица, кръстена на донор

Във Варна се намира първата улица в света, която носи името на донор, спасил четири човешки живота. Мястото напомня за последния, изключително ценен дар, който човек може да направи в земния си път. Улицата се казва „Георги Николов“ и е в квартал..

публикувано на 21.09.23 в 10:15

Пред Общото събрание на ООН президентът осъди руската агресия в Украйна

Войната, конфликтите и терорът са предизвикателства за бъдещето на нашата цивилизация. Това заяви президентът Румен Радев в словото си пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. „Днес живеем в свят на растящи рискове и несигурност. Картината се допълва от..

публикувано на 21.09.23 в 09:54

Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик

Над 1000 души, пазители на българския дух и традиции, се събират в черноморския град Балчик от 21 до 24 септември за Международния фолклорен фестивал "Море от ритми". Ще участват също така певци и танцьори от Румъния – на живо, и от Норвегия и Дания – чрез..

публикувано на 21.09.23 в 07:10

Сценарий за действие при разрушително земетресение ще разиграе БЧК

Национално партньорско учение за реакция при земетресения ще проведе Българският Червен кръст, съобщиха от организацията. То ще е в периода от 21 до 24 септември 2023 г. в Националния логистичен учебен център на организацията в софийското село Лозен...

публикувано на 21.09.23 в 06:50

Ще е облачно над Западна България и слънчево на изток

В четвъртък  ще има значителна облачност над Западна и Централна България. След обяд над планините на запад ще превали.  Минималните температури ще са от 14° до 19°, в София - 15°. Максималните стойности ще са от 22-30° на запад до 28-30° на изток, в..

публикувано на 20.09.23 в 19:05

Подписан е меморандумът между правителството и земеделците

В Министерския съвет беше подписан меморандумът между правителството и земеделските производители. "След един фалстарт важното е, че финиширахме успешно - пошегува се премиерът Николай Денков на брифинг след подписването. - При едни конструктивно проведени..

публикувано на 20.09.23 в 18:02

Земеделците обявиха край на протеста си

Земеделски производители обявиха край на протеста си. Техни представители ще подпишат в София предложения от правителството меморандум. Той предвижда продължаване на забраната за внос на слънчоглед от Украйна до изчерпване на количествата произведена..

публикувано на 20.09.23 в 14:47

И пчеларите на протест срещу вноса на мед от Украйна

Пчелари от цялата страна излязоха на национален протест пред Министерството на земеделието и храните. Те се обявиха за прекратяване на безмитния внос на мед от трети страни и по-специално от Украйна, в подкрепа на общонационалния земеделски протест, като..

публикувано на 20.09.23 в 14:27

Властта посрещна с отворени врати двата протеста – на земеделците и миньорите

Два протеста, обявени за един и същи ден (19 септември) в София диктуваха дневния ред на правителството, а и на обществото ни от началото на тази седмица. За разлика от друг път, и двата бяха не с политически, а изцяло с искания за финансова подкрепа..

публикувано на 20.09.23 в 12:15