Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графа и „Акага” и тяхното национално турне

Снимка: БГНЕС
Свикнали сме българските музиканти да правят своите национални турнета по клубовете. Но Графа – носител на редица награди, сред които „Изпълнител на десетилетието” и група „Акага”, събрала доказани музиканти поеха риска да изнесат концерти в зали. Турнето им започна във Варна на 19 ноември във фестивалния център и продължава в София, Бургас и Пловдив. Музикантите представят на публиката нови аранжименти на песните си, така че разликата между композициите на Графа и тези от репертоара на „Акага” се стопява. Всички свирят и пеят заедно на сцената в това „ударно шоу” по думите на Графа. „Освен нашата музика, в концертите се включва и ди джей Борче, който пуска интересни звуци. Имаме и специална мултимедия, пътуваме с екрани и осветление. Смятам, че присъстват всички компоненти за едно добро шоу. За мен най-важното е това, че свирим на живо, а момчетата от „Акага” са доказани професионалисти. След успеха на първото ни съвместно парче „Диско парти” бе логично да тръгнем заедно на турне. В шоуто аз се изявявам като вокал, свиря на китара и на пиано, а някои парчета съм ги направил акустични.” Музикантите свирят и пеят пред почитателите си на голяма сцена  и истински се забавляват
На турнето Графа заедно с група „Акага” представи новия си сингъл „Оставяш следи”. „Тя е различна. Има нови звуци, няма „живи” инструменти, всичко е електронно. Публиката я харесва, което ме радва” –  споделя той. Графа е автор на музиката, текста и аранжимента й. Клипът  към „Оставяш следи” е заснет от режисьора Васил Стефанов.
По публикацията работи: Елена Цветкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15