Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян, съобщиха от Театър Българска армия. Последният проект на проф. Азарян беше "Вишнева градина" по Чехов, чиято премиера беше в Народния театър "Иван Вазов" на 31 октомври. Коко Азарян е роден в Пловдив на 15 март 1934 г. Работил е най-дълго във Военния театър, а също - в Народния, Сатиричния, Театър "София". Незабравими в историята на българския театър освен работите му по Чехов, остават спектаклите по Йордан Радичков, Шекспир, Николай Хайтов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10