Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян

Почина известният театрален режисьор проф.Крикор Азарян, съобщиха от Театър Българска армия. Последният проект на проф. Азарян беше "Вишнева градина" по Чехов, чиято премиера беше в Народния театър "Иван Вазов" на 31 октомври. Коко Азарян е роден в Пловдив на 15 март 1934 г. Работил е най-дълго във Военния театър, а също - в Народния, Сатиричния, Театър "София". Незабравими в историята на българския театър освен работите му по Чехов, остават спектаклите по Йордан Радичков, Шекспир, Николай Хайтов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Варна отново дава сцена на творци в областта на експериментална музика

Програма, изпълнена с прояви надхвърлящи познатия ни стандарт, това обещават организаторите на фестивала RADAR , който се провежда от 2 до 4 август във Варна. Единадесетото по ред издание обещава да бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в..

публикувано на 02.08.24 в 10:20

Галилей Симеонов одухотворява в портрети спомена за българските национални герои

Преживяваше в междинен свят, издигнат над дребнавостите на материята, ала с допусната до Божия промисъл душа. С прилепени до земята нозе отваряше сърцето си за птиците и слушаше с наслада гъшия хор. А в белотата на картона привиждаше лицата на велики..

публикувано на 01.08.24 в 10:15

"Екологии на прехода" или как се грижим за материалното и нематериалното си наследство

Изложба насочва вниманието към местата на разруха в България чрез скулптура, инсталация, звук и филм. Експозицията, озаглавена "Екологии на прехода" ще бъде открита на 1 август в столичното пространство Swimming pool, съобщават организаторите...

публикувано на 01.08.24 в 08:15