Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика"

Фестивалът за творчество и хармонично общуване с природата "Беглика" започва от днес до 21 август. "Беглика фест" се състои на яз. "Голям Беглик", на 30 км от Батак в посока Доспат. Той съчетава творчество, спорт и природа, за да създаде модел за ежегодно събитие, обединяващо хората и природата в хармонична цялост. Програмата включва участия на музиканти от Полша, Германия, Финландия и Чехия, "Теодосий Спасов квартет", "Насекомикс", "Джанго Зе", румънците от Popa Sapka, "Бурак Малджок" от Истанбул и др. Ще се състои и форум "Земеделие и хранене", който ще представи на гостите начини за произвеждане на храна в домашни условия. Мисия на фестивала е да провокира съзнателното общуване с природата, отприщването на творческата енергия и себеизразяването, да спомага за натрупването и развиването на положителен заряд в обществото.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15