Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хитовете на Нели Рангелова

Снимка: БГНЕС

Нели Рангелова има в репертоара си над 500 авторски песни. Нейната вярна публика помни първите й стъпки на сцената и първите й отличия. През 1982 година, все още студентка в Музикалната академия в София, тя печели Голямата награда от международния фестивал „Златният Орфей”. Днес певицата признава, че това е най-щастливият миг в над 30-годишния й сценичен път. Същата година талантът на българката е оценен и на фестивала Neewollah в Индипендънс, щата Канзас, САЩ. Присъдена й е Голямата награда в конкурса за изпълнители. В колекцията си Нели Рангелова прибавя награди от „Братиславска лира”, от фестивала в Сопот /Полша/, Филах /Австрия/, приз в категорията „блус” от Нешвил /САЩ/… Всичко това се допълва от стотици концерти у нас и по света, телевизионни участия, записи на нови песни, които печелят награди. През 2008 година Нели Рангелова празнува 30 години на сцена с концерт в НДК и с двоен албум „Диаманти”.

Нели Рангелова признава, че с удоволствие пее хитовете от началото на кариерата си. „Много от някогашните ми песни са свързани с определени моменти от биографията ми, с влюбвания, с първи трепети”, казва тя. Наред с това певицата обича да експериментира. Не спира да следи новите имена в българската поп музика и винаги е готова за проект с младите си колеги. Тази година тя представи песента „Ще можеш ли”, написана специално за нея от Миро. Текстът е на Ваня Щерева. Това е първата им съвместна композиция.

По публикацията работи: Елена Цветкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25