Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„България днес” и „Икономика, екология, туризъм”

В предаването „България днес”, непосредствено след посещението на държавния секретар на САЩ у нас, се спираме на посланията и оценките, които Хилъри Клинтън направи по време на срещите си с българските висши държавници. Татяна Обретенова е репортерът на Радио България, който работи по темата – ще чуете акценти от изказванията на Хилъри Клинтън и Бойко Борисов. В началото на поредната студена седмица в България, когато максималните температури ще са със знак минус, а снеговалежите – обичайна гледка, в „България днес” се спираме на грижите, които се оказват на бездомните хора. Какви са вариантите за намиране на топъл подслон и кои са организациите, които оказват такава помощ проучи Диана Христакиева. „Темата от печата” с дата 6-и февруари, също е свързана със зимата, но в по-приятен аспект. Обилният сняг е радост за любителите на зимни спортове и надежда за предприемачите в сферата на туризма. Карането на ски може да продължи до Великден, прогнозира вестник Монитор и съобщава, че руските туристи се надпреварват да дойдат у нас. Публикацията е озаглавена „С 30 на сто повече туристи по зимните курорти”. Зимните спортове отсъстват от „Спортната панорама”, с която продължаваме в „България днес”, но за сметка на това вестите, подбрани от Вилхелм Балтаджиян са свързани с постиженията на българските спортисти в борбата, леката атлетика и баскетбола. Ще отделим и минути за музика, в които ще ви срещнем с един от претендентите да представи страната ни на Евровизия. Финалният концерт, на който ще бъде определен българският участник, ще бъде на 29 февруари, а днес Елена Цветкова ни предлага среща с Рене Ранев, който ще разкаже последните новини около себе си и песента „Alone”. Водещ на „България днес” е Елена Каркаланова.

В минутите за „Икономика, екология, туризъм” (turizam@bnr.bg) на Радио България, с водеща Татяна Илиева, този път акцентираме само на туризма, като за начало се спираме на почивката на българина, на неговите предпочитания за дните, когато не е на работа – в какви хотели обича да отсяда, според проучване на един от най-големите сайтове за безплатни обяви у нас, с какви хора избира да прекара свободните си дни, кое е определящо при търсенето му, сред различните предложения на място за ваканция. По-нататък отвеждаме слушателите във Велико Търново, за да узнаят подробности за един проект, който не е нов, но сега е дошло времето за него. Реализирането му, според общината, би подчертало още повече усещането на госта на града за живот сред многовековна история, би го потопило още по-дълбоко в атмосферата на старинна култура и модерност, би направило старата ни столица още по-привлекателна и атрактивна за туристите, би превърнало алеята, която минава край река Янтра, в привлекателно място за всички, които обичат да се наслаждават на красиви гледки и спокойни, романтични разходки.

С отзиви за програмата ни, както и с предложения за теми, които да разработим в предаванията на Радио България пишете на имейл: den@bnr.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Строителството на преградното съоръжение по българо-турската граница не е започнало

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заяви днес, че строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница не е започнало. Целта на съоръжението е да ограничи преминаването от Турция на българска територия на незаконни..

публикувано на 08.01.14 в 14:21

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и..

публикувано на 08.01.14 в 11:22

Правителството прие Национална стратегия за учене през целия живот

Министерският съвет прие Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., насочена към постигането на европейската рамка за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Основни принципи на стратегията са свързани с повишаване качеството на..

публикувано на 08.01.14 в 10:44