Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на културата Вежди Рашидов награди руски кинематографисти

В Дома на киното в Москва българският министър на културата Вежди Рашидов връчи снощи награди на руски кинематографисти, участвали в Седмия световен фестивал на анимационния филм "Варна 2011". Награди получиха Сергей Меринов - за най-добър телевизионен сериал за филма "Зъб, опашка и уши"; Антон Дяков - Специален диплом на журито за филма "Бах"; Александра Шадрина - Диплом на Арт колежа по изкуствата - София, за филма "Брегово предупреждение". Днес министър Рашидов ще открие изложба "Посоки" - графики на младите художници Александър Тодоров и Васил Ангелов. Експозицията ще бъде подредена в Мраморното фоайе на Библиотеката "М. И. Рудомино". След това министърът на културата ще открие новите помещения на Българския културен институт в Москва, който се премести в сградата на Общоруската държавна библиотека за чуждестранна литература "М. И. Рудомино".

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01
Люк Леви

Люк Леви за европейските диалози и идентичност

"Каква е европейската история, която споделяме? Какви са културните характеристики и политическият дискурс, които оформят и поддържат проекта за обединена Европа в София и Париж, в Киев и във Варшава; в Рига и в Будапеща, в Белград, в Сараево и Кишинев..

публикувано на 13.06.24 в 11:35