Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„България днес” и „Културна панорама”

В поредното издание на предаването на Радио България „България днес”, сега с водеща Татяна Илиева, ще акцентираме на тазгодишната зърнена реколта, която, така както се очакваше предварително е много добра, нещо повече – сред най-добрите за последните двадесет години като качество, количество и цена. На този фон ще изясним на какво се базират прогнозите за все по-високи цени на хляба в страната ни и откъде идват притесненията на животновъдите у нас. По-нататък, в лятната ни рубрика „Изпълнител на деня”, ще ви представим с няколко думи шопската певица Руска Божилова, чиято песен „Димянинка” обиколи световните сцени с нашите народни хорове – ще прозвучи и оригиналното изпълнение на Руска Божилова. Докато сме на вълна „България и българи по света”, ще ви разкажем за инициативата на общината в град Търговище за възраждане на местния патриотизъм, обобщена под неофициалното мото „Преуспели българи в чужбина”. Ще научите повече и за XV издание на Международния джаз фестивал в Банско, който се открива на трети август.

За културните прояви лятна почивка няма и това ще ви докажем в днешната „Културна панорама”. Водещата Весела Кръстева ще разговаря с куратора Йово Панчев за изложбата на Станимир Генов „Картини”. „Бившият живописец”, както го определя самият Панчев, представя първата си голяма самостоятелна изложба в столичната галерия „Юзина”, а какво ще видите там до седми септември ще чуете лично от замесените в проекта. За тридесети път на лятната сцена на Бургас се проведе конкурсът „Бургас и морето” – една от запазените марки на града. За подробности около песенната надпревара тази година Елена Цветкова ще разговаря с Гергана Илиева, ръководител на организационния екип на събитието, а накрая ще чуете и песента победител.

На имейл den@bnr.bg очакваме да ни пишете с отзиви за програмата, както и с предложения за теми, които бихте искали да разработим в предаванията на Радио България. Посетете и „харесайте” Фейсбук страницата ни, за да получавате линк към актуалната програма за деня.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристиан Вигенин: България подкрепя Македония за ЕС, но проблемите трябва да се решат

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви днес в Скопие, че София подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени. Вигенин подчерта, че преговорите по договора за..

публикувано на 10.01.14 в 16:35

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53