Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Големият български гимнастик Йордан Йовчев ще направи своя бенефис на 23 февруари

Снимка: архив

Йордан Йовчев ще направи своя бенефис на 23 февруари в „Арена Армеец”. Шоуто ще се проведе един ден преди 40-ия рожден ден на най-добрия ни гимнастик. За спектакъла в България ще пристигнат със сигурност румънците Сандра Избаша, Мариян Драгулеску, както и Александър Шатилов (Израел). В шоуто ще участват представители на всички гимнастически федерации от България, сред които националния ансамбъл по художествена гимнастика и Силвия Митева. Трупата на Нешка Робева също е потвърдила участие.

И двамата български представители на Откритото първенство на Австралия по тенис отпаднаха още в първия кръг. При мъжете Григор Димитров загуби от французина Жулиен Бенето с 0:3 (4:6, 2:6, 4:6), а при жените Цветана Пиронкова отстъпи пред швейцарката Ромина Опранди с 1:2 (6:4, 5:7, 2:6). През изминалата седмица Пиронкова достигна четвъртфинал на турнира в Хобарт (Австралия) с награден фонд 235 000 долара, където загуби от германката Мона Бартел с 0:2 (3:6, 3:6). Най-добрата българска тенисистка не успя да се противопостави на миналогодишната шампионка на турнира в Хобарт и поставена под номер 9 в схемата Мона Бартел. Пиронкова напусна турнира със 70 точки за ранглистата на WТА и 5500 долара от наградния фонд.

Българинът Владимир Зографски се нареди на 19-о място в старта в Закопане (Полша), кръг от Световната купа по ски скок. Победител в съревнованието стана норвежецът Андерс Якобсен. След него се нареди сънародникът му Андрес Бардал, а трети е полякът Камил Стох. Владимир Зографски спечели 12 точки и вече има общо 110, което му отрежда 24-то място в генералното подреждане за трофея. Лидер в класирането с 840 продължава да е Грегор Шлиренцауер (Австрия).

Мария Киркова спечели първо и второ място в слаломите за купата на ФИС, които се състояха в австрийския зимен център Турнау. Киркова спечели първия слалом, а на втория ден остана втора само на седем стотни от секундата от победителката Клаудия Хьорбингер (Австрия). В слалома при мъжете Стоян Върбанов завърши 25-и, а Владимир Попов е 29-и. Победител е Бенямин Пьолцгутер (Австрия).

Българката Екатерина Атанасова стана първа на Световното първенство по футбол на маса (джаги), което се проведе 3 до 6 януари в Нант, Франция. Атанасова е и номер 1 в световната ранглиста. За пръв път 25-годишната Катя участва на Световно първенство през 2006 г. в Италия. Оттогава българката на 4 пъти печели бронз на Световно първенство, докато накрая става и световен шампион. Атанасова има и златен медал от Световните серии на „Роберто спорт” в Полша.

Севда Асенова и Стойка Петрова от боксов клуб „Русе” спечелиха златни медали на международния турнир в сръбския град Зренянин. В последния си мач на този турнир Севда победи в категория 48 кг полякинята Анжелика Гройска с 4:2 точки. Стойка Петрова надделя в категория 51 кг над рускинята Галина Чунгалакова със 7:3 точки.

Ръководството на баскетболния тим „Лукойл Академик” и Марин Докузовски се разделиха, съобщиха в официално съобщение от клуба. Това стана само ден след като „Академик” загуби дербито срещу „Левски” със 78:85 в столичната зала „Универсиада”. Най-резултатни за победителите бяха сърбинът Марко Маринович и българският национал Чавдар Костов, отбелязали по 20 точки.

По публикацията работи: Вилхелм Балтаджиян


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25