Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Какво се случва с любовта?” – втора книга на Стела Даскалова

Стела Даскалова
Снимка: архив

© Снимка: личен архив

„Какво се случва с любовта ти, приятелю?” – така започва втората си книга семейният консултант и детски педагог Стела Даскалова. Книгата се появи преди броени дни на книжния пазар и е своеобразно литературно продължение на дебюта й от 2011 година – „Всичко започва от детството”. Защо попадаме в капаните на нашите убеждения и как може да се освободим от тях, кои са най-честите мъжки и женски грешки в изграждането на една връзка и защо компромисите са вредни и нездравословни в отношенията ни с другите? – това са само част от въпросите в новата книга, на които Стела дава отговор от позицията си на специалист и съпруга от повече от 25 години. Тя е категорична, че основната мисия на любовта е да ни създава трудности, чрез които израстваме като личности и се учим по-мъдро да даваме и получаваме нежност. Всички причини да твърди това, Стела Даскалова обяснява в интервюто, което даде за Радио България. Официалното представяне на книгата „Какво се случва с любовта?” е на 25 юни от 18.30 часа в „Студио 5”, където лично ще можете да задавате въпроси към авторката.

Още от категорията

Алла Георгиева

Образът на жената през погледа на съвременната индустрия и реклама

Художничката Алла Георгиева е една от основателките на българската женска арт група “Осми март”, която чрез своите артистични изяви провокира дискусии по джендър и феминистки проблеми. С изложбата “Музей на жената” Алла поставя въпроси, сред които..

публикувано на 07.06.20 в 06:35
Венцислав Занков

Художникът Венцислав Занков представя екзистенциалната самота

В необичайната социална обстановка, която заради епидемията от коронавирус вече наричаме “новата нормалност”, Венцислав Занков показва самостоятелна изложба с живопис, скулптура и неон. Експозицията “Пред мен” представя в симбиоза две кризи,..

публикувано на 06.06.20 в 06:25

Независимите творци в България с петиция за спасяване на сектора

Културните дейци имат огромно значение за националната идентичност и духовността и държавата трябва да покаже, че държи на тях в условията на криза, е заявил президентът Румен Радев по време на среща с представители на независимите творци в..

публикувано на 03.06.20 в 19:37