Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Композиторът Борис Карадимчев на 80 години

Снимка: архив
Борис Карадимчев отбеляза своя 80-ти рожден ден с концерт в залата на столичния театър „Сълза и смях”. Звучаха любими негови песни, изпълнени от детска вокална група „Пим Пам”, Мими Иванова, Развигор Попов, Любомир Киров, Калин Вельов и Константин Икономов. На сцената бе и Биг бендът на БНР под диригентството на Антони Дончев.

Композиторът Борис Карадимчев е автор на повече от 100 златни български песни. Част от огромното си творчество посвещава на децата. Ако разгърнете, който е да е учебник по музика за общообразователните училища, ще си припомните песни му. С тях са израснали поколения българчета. Той пише и музика към 40 игрални и над 120 анимационни и документални филми. Признава, че киното е онова вълшебство, което го завладява още в началото на кариерата му.

Талантът, страстта към музиката и познанията, които Борис Карадимчев има, са причината да продължава да работи, да пише музика във всички жанрове, да преподава своите знания и умения на студентите и децата. Неговата рожба – вокална група „Пим Пам“, създадена през 70-те години на м. в., днес е голяма и авторитетна детска школа по музика, в която се обучават повече от 90 деца.

Борис Карадимчев е колоритна личност, човек с богата история. Със слушателите на Радио България той сподели интересни случки от живота си – чуйте звуковия файл. 
По публикацията работи: Мая Райкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15