Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството прие Национална стратегия за учене през целия живот

Министерският съвет прие Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., насочена към постигането на европейската рамка за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Основни принципи на стратегията са свързани с повишаване качеството на образованието и обучението, изграждането на мислещи, можещи и инициативни личности, равен достъп до учене през целия живот, както и образование и обучение, съобразени с икономиката и пазара на труда. Изпълнението на стратегията ще се финансира основно със средства на държавния бюджет, на европейските фондове и програмата на Европейския съюз "Еразъм+".

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристиан Вигенин: България подкрепя Македония за ЕС, но проблемите трябва да се решат

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви днес в Скопие, че София подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени. Вигенин подчерта, че преговорите по договора за..

публикувано на 10.01.14 в 16:35

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53