Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хаверим” на „Юлангело” – проект, посветен на приятелството, гражданската доблест и християнската вяра

Снимка: архив
„Хаверим” е новият проект на „Юлангело” – една от любимите вокални формации на нашите приятели по цял свят. Посветен е на 70-годишнината от спасяването на българските евреи. Записите са направени в БНР. През октомври музикантите от „Юлангело” организираха двудневен фестивал на православната и еврейската богослужебна музика, в който взеха участие още няколко хорови формации. Представили са програмата и в център „Елиас Канети” в Русе, както и в няколко европейски столици. В звуковия файл ще чуете „С нами Бог”, „Adonoy Yimloh” и „Исаие ликуй” – едно еврейско и две християнски песнопения. Ще научите и още за изявите на „Юлангело” от интервюто с двама от изпълнителите – Пламен Бейков и Юлиан Периклиев. А тези от вас, който биха искали да чуят целия албум, могат да го свалят безплатно от фейсбук страницата на „Юлангело”.
По публикацията работи: Албена Безовска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15