Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите излязоха в коледна ваканция

Есенната сесия на Парламента завърши и депутатите излязоха в коледна ваканция до 15 януари. Граждански протест пред сградата "изпрати" народните представители. На заключителна пресконференция председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че очаква до края на март да бъде приет новият Изборен кодекс. В годината на избори наистина се засилва политическата конфронтация, каза Миков. Според него обаче трябва да се мисли как изглежда Европа в навечерието на тези европейски избори и доколко гласът на българските политици, включително на нашите представители в Европейския парламент, се чува, когато има такива сигнали от Англия или сигнали по Шенген от Холандия. Европейските избори могат да бъдат една много добра платформа България отново да заяви своето по-достойно място в рамките на Съюза, смята председателят на парламента.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прогноза за времето в България на 10/11/2014 г.

През нощта в низините и около реките ще остане мъгливо. Над страната ще има и разкъсана висока облачност. В петък времето ще е тихо, с минимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3°, в София минус 1°. Максималните ще достигнат 9 - 14°, за София..

публикувано на 09.01.14 в 16:31

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били..

публикувано на 09.01.14 в 14:54

България пренасочва търговски аташета от ЕС към източни държави

Министерството на икономиката и енергетиката потвърди, че търговско-икономическите служби към посолствата на България по света ще бъдат преструктурирани. Част от тези в държави на ЕС ще бъдат закрити, а търговските им аташета - пренасочени към нови..

публикувано на 09.01.14 в 14:38