Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Пламен Орешарски разговаря в Брюксел с Жозе Барозу

Премиерът Пламен Орешарски разговаря в Брюксел с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Пред български журналисти след срещата премиерът съобщи, че е запознал Барозу с актуалната ситуация в България, както и с напредъка на нашата страна по механизма за сътрудничество и оценка. Говорихме за основните аспекти по доклада, поясни Орешарски. Получих уверение, че докладът ще бъде обективен. Подчертах, че всички критични бележки, които очаквам, ще ни бъдат добро ръководство за стимулиране на по-нататъшните политики, заяви премиерът. Попитан дали е възможна отмяна на механизма, той заяви, че би могъл да отговори след оповестяването на предстоящия документ през януари догодина, защото тогава ще можем да се огледаме в него и да преценим, дали има още много, или още малко работа. В отговор на въпрос дали разговорът е засегнал протестите у нас и стабилността на управлението в страната премиерът уточни, че за това не е станало дума.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Строителството на преградното съоръжение по българо-турската граница не е започнало

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заяви днес, че строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница не е започнало. Целта на съоръжението е да ограничи преминаването от Турция на българска територия на незаконни..

публикувано на 08.01.14 в 14:21

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на лидера на партия "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да свали имунитета на лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров и да разреши възбуждане на наказателно преследване срещу него. Във вторник Сидеров влезе в конфликт с български и..

публикувано на 08.01.14 в 11:22

Правителството прие Национална стратегия за учене през целия живот

Министерският съвет прие Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., насочена към постигането на европейската рамка за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Основни принципи на стратегията са свързани с повишаване качеството на..

публикувано на 08.01.14 в 10:44