Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозите за 2014 година са умерено оптимистични, според Румен Гечев

Прогнозите за 2014 година са умерено оптимистични, засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ. Това заяви за БНР депутатът от БСП и заместник-председател на парламентарната икономическа комисия Румен Гечев. По думите му по-добра от очакваното се очертава за България икономическата 2013 година. Очакваният ръст на брутния вътрешен продукт от 0,6% ще стигне 0,8 на сто. Освен това, се отчита около процент растеж на вътрешното пазарно търсене, на промишленото производство - с процент и половина и на строителството - с малко под един процент, за първи път след началото на кризата. Румен Гечев допълни, че през 2015 година България може да започне процедура за кандидатстване за еврозоната, защото ще отговаря на всичките критерии.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27