Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал с лидера на партия "Атака"

Лидерът на националистическата партия Атака Волен Сидеров се оказа замесен в публичен скандал. Прокуратурата може да поиска депутатския му имунитет, заради пререкания с пътници от полет между София и Варна и хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на длъжностно лице. Скандалът е предизвикан от реплика на Сидеров към служител от посолството на Франция, което потвърди, че негов служител е станал жертва на обиди и заплахи от български гражданин. Посолството напомни, че дипломатическите служители са защитени от Виенската конвенция и е задължение на българските власти да вземат всички мерки, за да не бъде допуснато посегателство над тяхната личност, свободата и достойнство.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристиан Вигенин: България подкрепя Македония за ЕС, но проблемите трябва да се решат

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви днес в Скопие, че София подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени. Вигенин подчерта, че преговорите по договора за..

публикувано на 10.01.14 в 16:35

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53