Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти във Видин председателят на Народното събрание Михаил Миков. В Народното събрание ще бъдат предприети и редица действия, свързани с оптимизация на работата на парламента - като електронизация, отчетност и прозрачност. Според Миков, промените в Наказателния кодекс (НК) трябва да бъдат подложени на много широко обсъждане и не на парче, отделни текстове, извадени от контекста на целия състав. Трябва да бъдат обсъдени принципите в НК с гражданите, неправителствения сектор, с експертите и специалистите.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27

Прогноза за времето в България на 10/11/2014 г.

През нощта в низините и около реките ще остане мъгливо. Над страната ще има и разкъсана висока облачност. В петък времето ще е тихо, с минимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3°, в София минус 1°. Максималните ще достигнат 9 - 14°, за София..

публикувано на 09.01.14 в 16:31