Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп-рок настроение с младата българска група Aftertaste

Снимка: личен архив
Снимка: личен архивГрупа Aftertaste е създадена от четирима млади приятели, обединени от любовта си към хубавата музика. Поп, рок и малко пънк за още по-добро настроение – такъв е послевкусът, който остава у слушателите след като чуят песните им. Започват да свирят заедно през 2008 г. в състав Хриси /вокали/, Ангел /китара/, Ивелин /бас китара/ и Панайот /барабани/. Сами пишат музиката си, като всеки отговаря за своята партия, а Хриси е автор на текстовете. Стилът на Aftertaste е повлиян основно от британски и американски рок изпълнители, а в свободното си време всеки има различни предпочитания към това какво ще слуша.

Името на бандата – Aftertaste се ражда съвсем спонтанно, точно преди бойното й кръщение на сцената. За начало групата пуска синглите „Сам” и „Тя”. Благодарение на тях става позната на публиката и спечелва първите си фенове. „В България хората предпочитат да слушат музика на родния си език. Лично аз много обичам да пиша текстове на английски, но нямам нищо против да го правя и на български” – казва Хриси.

Когато не свирят заедно, музикантите от Aftertaste се изявяват в съвсем друго амплоа. Хриси следва тонрежисура в Нов български университет, Ивелин е програмист, Ангел работи в застрахователно дружество, а Панайот в банка. „След приключване на работния ден и тримата свалят костюмите и рокендролът започва” – шегува се вокалистката.

През 2013 на музикалния пазар излезе дебютният албум на групата. Той носи името „Grow up” и съдържа десет песни. „Запази детето в себе си – това послание отправяме към феновете. Животът тече толкова бързо, че понякога забравяш какво е да си млад и да правиш всичко, което ти доставя удоволствие” – казва Хриси.

Песните в диска са заредени с младежки дух и много положителна енергия. В малко по-бавно темпо и с лек привкус на меланхолия е само една от тях – „Сам”. Вокалистката на Aftertaste Хриси разказа:

„Ние се стараем стилът ни да е такъв, макар че „Сам” много се харесва когато я свирим по концерти. Аз лично обичам по-минорните песни, защото човек понякога открива себе си в тях. Помагат да усетиш, че не си сам на този свят и музиката може да ти помогне. Като цяло се стараем да сме позитивни, защото има твърде много негативизъм по света. Няма нужда и ние да допринасяме за това. Сами издадохме албума си. Записвахме го в различни студия из София. Засега не сме към лейбъл, все още сме самостоятелни.”

Групата има няколко заснети видеоклипа от различни млади режисьори. „Обикновено работим със студенти, те са много талантливи и се стараят всичко да е перфектно до последния детайл” – споделя Хриси и добавя:

„През 2013 г. имахме много клубни участия в страната. Но не сме издавали ново парче, тъй като се занимавахме със създаването на звукозаписно студио. То е факт вече от няколко месеца. Всичките си усилия и финанси ние вложихме в това помещение. В момента работим там почти всеки ден. Вече имаме една готова песен, която ще издадем. Ще заснемем и видеоклип към нея. Тя е на български и се казва „Само теб”. Надявам се слушателите скоро да могат да я чуят.”

В момента музикантите от Aftertaste са се концентрирали върху студийна работа. След като излезе новият им сингъл, те планират да подновят участията си из страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10