Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спортна панорама”: Димитър Бербатов подписа с „Монако”

Снимка: asm-fc.com

Димитър Бербатов подписа договор с „Монако” и ще играе там под наем до края на сезона. Това е шестият клуб в кариерата на българската футболна звезда след ЦСКА, „Леверкузен”, „Тотнъм”, „Манчестър Юнайтед” и „Фулъм”. През изминалата седмица във френското футболно първенство „Монако” завърши наравно срещу „Лориен" при резултат 2:2. Новият отбор на Димитър Бербатов е на второ място във временното класиране в първа дивизия на Франция. В следващия кръг е дербито между „Монако” и „Пари Сен Жермен”, когато се очаква и дебютът на Бербатов с новия му отбор.

През изминалата седмица Емилия Йорданова се класира на 12-о място в индивидуалната дисциплина на 15 километра на Откритото европейското първенство по биатлон в чешкия зимен център Нове Место. Българката завърши с четири грешки в стрелбите си. Шампионка в дисциплината стана Одри Вайланкур от Канада с 2 грешки в стрелбата. Втора се нареди Настася Калина от Беларус, която пропусна четири мишени, а трета е Ирина Крюко (Беларус) с две грешки. В индивидуалната дисциплина на 20 километра за мъже само един българин влезе в първите 30. Иван Златев зае 30-о място с 5 грешки в стрелбата. В Нове Место българката Десислава Стоянова завърши на 18-о място в спринта на 7.5 километра.

Броени дни остават до началото на Зимните олимпийски игри в Сочи. Мария Киркова ще бъде знаменосец на българската делегация, съобщи пресцентърът на БОК. Състезателката в ски алпийски дисциплини ще носи националния флаг по време на официалното откриване, което е насрочено за петък, 7 февруари. За Киркова това ще бъде трето участие на олимпиада след Торино и Ванкувър. В Сочи Мария Киркова ще участва в гигантски слалом и слалом.

Венелина Венева се класира на трето място в скока на височина на турнира по лека атлетика в чешкия град Тринец. Българката постигна резултат от 190 сантиметра. Победителка стана Ема Грийн Трегаро (Швеция) със 197 сантиметра, следвана от Ана Шимич (Хърватия) със 192 см. Дни по-късно на втория турнир от  веригата Moravia High Jump Tour в чешкия град Хустопече, българката стана четвърта с личен рекорд за сезона от 191 сантиметра.

Състезателят по лека атлетика Денис Димитров беше избран за най-добър млад спортист на България за 2013-а година. 52-ма млади спортисти, представители на 22 вида спорт участваха в анкета и Димитров събра 510 точки от гласувалите журналисти. 19-годишният спринтьор изпревари с 28 точки втория в класацията - баскетболиста на националния отбор и на „Арис“ (Солун) Александър Везенков. На трето място се нареди световната шампионка и сребърна медалистка от Европейското първенство по борба за девойки Елица Янкова, която събра 384 точки. Наградата за отбор на годината спечели ансамбълът по художествена гимнастика за девойки.

На първия Индивидуален световен шампионат по петанк, състоял се в Ница, Франция, Андрей Андреевски стана първият български състезател в този спорт, успял да достигне 1/8-финал на толкова висок международен форум. След три победи и две загуби Андреевски зае 6-о място в своята предварителна група „А”, което му осигури право на участие в 1/8-финала на турнира. Там българинът загуби с 6:13 от вицешампиона на света в дисциплината прецизна стрелба – италианеца Диего Риц. Световен шампион стана представителят на домакините Дилан Роше, победил на финал Рикард Нилсон от Швеция с 13:1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37
Киево-Печорската лавра в Киев, една от най-големите светини на православието в Украйна

Защитници на каноничната УПЦ в Украйна издигнаха глас в защита на православието

Решението на украинската Върховна рада да обяви извън закона Украинската православна църква (УПЦ) събра представители на различни поместни църкви, които издигнаха глас срещу гоненията на православни в Украйна. В пресконференция в..

публикувано на 26.08.24 в 14:43