Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Котките отново изпълзяха изпод колите, за да свирят на фестивала „Alarma Punk Jazz”

Както знаем, котките имат девет живота, а тези котки, или поименно Любомир Брашненков – бас, Николай Писанчев (не е псевдоним) – саксофон, Георги Шаров (също не е псевдоним, колкото и да не ви се вярва) – барабани, Спартак Йорданов – китара и Елена Димитрова – глас, изпълзяват изпод колите горе-долу веднъж годишно и то все по специални поводи, обикновено са свързани с „Alarma Punk Jazz”.

Група „Котки под коли” направиха дебюта си на голяма сцена в рамките на фестивала през 2011-та, когато подгряваха американците No Age и канадците Handsome Furs на първото голямо съвместно събитие с Indioteque. После, през 2012г. свириха на осмия „Alarma Punk Jazz” в Дома на киното в София заедно с японеца By Haruo, Bernays Propaganda, „Трендафил & Чугра“ и класиците на пънк джаз The Ex.
„Котките” имат достатъчно материал за цял албум. Тук ви предлагаме запис от „Alarma Punk Jazz” – пиесата „Морфей“.

Още от категорията

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди , пр едаде БТА.  Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и..

публикувано на 26.02.21 в 20:06

Пианистката Дора Делийска ще изпълни българска музика по телевизия ARTE

На 26 февруари, от 20 ч. българско време, Дора Делийска ще участва в епизод на предаването Europe@Home на телевизия ARTE – европейски телевизионен канал за култура. Идеята на тази поредица е в 27 вечери да бъдат представени 27-те държави-членки..

публикувано на 25.02.21 в 18:12

Диригентът Саша Гьотцел представя виенска музика със Софийската филхармония

В предстоящия концерт на Софийската филхармония /25.02/ ще чуем произведения от австрийски композитори, представители на различни епохи - Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър..

публикувано на 23.02.21 в 10:41